Μόσχα: Η Ρωσία αρχίζει να αναπτύσσει βαριά ICBM Sarmat

Freepen.gr - Η Ρωσία ξεκίνησε την ανάπτυξη διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων RS-28 Sarmat, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου, αναφέρει η pravda.ru.

«Οι επιτυχείς εκτοξεύσεις του νέου βαρέος πυραυλικού συστήματος Sarmat κατά τη διάρκεια δοκιμών κατέστησαν δυνατή την έναρξη των εργασιών για την ανάπτυξή τους», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως οι πύραυλοι Sarmat θα τεθούν σε υπηρεσία μάχης στο εγγύς μέλλον.

Οι εργασίες για το έργο Sarmat ξεκίνησαν το 2011. Ο νέος πύραυλος είναι ικανός να επιτεθεί σε στόχους τόσο μέσω του Βόρειου όσο και του Νότιου πόλου. Ο πύραυλος έχει νέο εξοπλισμό μάχης, καθώς και αυξημένη ικανότητα να ξεπερνά τις πυραυλικές άμυνες. Η πρώτη εκτόξευση του Sarmat στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος δοκιμών πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2022.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail