Μόσχα: οι πολιτικές των ΗΠΑ μας έχουν φέρει στο χείλος μιας «άμεσης σύγκρουσης»

Freepen.gr - Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι πολιτικές της Ουάσιγκτον έχουν φέρει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στο χείλος μιας «άμεσης σύγκρουσης».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έκανε τα σχόλια αυτά ως απάντηση σε δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα πως η Ρωσία «φταίει» για την επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.

Η Ζαχάροβα είπε ότι οι ΗΠΑ έφταιγαν λόγω του στόχου τους να διατηρήσουν την «αμερικανική ηγεμονία» ενώ αγνοούσαν τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια. «Πρόκειται για μια επικίνδυνη και κοντόφθαλμη πολιτική που θέτει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στα πρόθυρα μιας άμεσης σύγκρουσης», είπε.

Η Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ρωσία ενδιαφέρεται για τη μείωση της έντασης με τις ΗΠΑ και κάλεσε την κυβέρνηση Μπάιντεν να αποφύγει την κλιμάκωση. «Από την πλευρά της, η Μόσχα προτρέπει την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν να αξιολογήσει νηφάλια την κατάσταση και να μην προχωρήσει σε ένα σπιράλ επικίνδυνης κλιμάκωσης. Ελπίζουμε ότι θα μας ακούσουν στην Ουάσιγκτον, αν και δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας μέχρι στιγμής», είπε.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, Ρώσοι αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές ότι πιστεύουν ότι δεν πολεμούν μόνο τις ουκρανικές δυνάμεις στην Ουκρανία αλλά και τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πρόσφατα ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ «συμμετέχουν άμεσα» στον πόλεμο παρέχοντας όπλα και εκπαιδεύοντας Ουκρανούς στρατιώτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail