Μπας κι ο Ζελένσκι πηγαίνει στις ΗΠΑ για υπηκοότητα, τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσία στη Φλόριντα;

Η επίσκεψη του Ζελένσκι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιο ωφέλιμη για τον Τζο Μπάιντεν, ενώ ο ίδιος ο Ζελένσκι επιδιώκει προσωπικό κέρδος από το πρώτο του ταξίδι εκτός Ουκρανίας από τις 24 Φεβρουαρίου. Είναι καιρός ο Ζελένσκι να σκεφτεί τη φυγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λιούμπα Λούλκο - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Επισήμως, ο Ζελένσκι ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να ζητήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Το ταξίδι του Volodymyr Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν γεμάτο με μεγάλους κινδύνους. Ο Ζελέσνκι έφτασε στην Πολωνία με τρένο και στη συνέχεια πέταξε στην Ουάσιγκτον με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, ανέφερε το CNN επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους. Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι κανόνισαν το ταξίδι του Ζελένσκι εντός δέκα ημερών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός ηγέτης έλαβε επίσημη πρόσκληση και την αποδέχτηκε. Στη συνέχεια, τα δύο μέρη άρχισαν να κάνουν προετοιμασίες και διαβουλεύσεις για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του ταξιδιού. Όλες οι λεπτομέρειες της επίσκεψης οριστικοποιήθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου, ανέφερε το CNN.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Volodymyr Zelensky θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει πρόσθετη βοήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση της βοήθειας των ΗΠΑ που περιλαμβάνει προμήθειες πυραυλικών συστημάτων Patriot, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN.

Το Politico ανέφερε πως Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν συνομιλίες με ομολόγους τους στο Κίεβο και την Ευρώπη συζητώντας την στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία το χειμώνα. Οι ειδικοί είπαν στο δημοσίευμα ότι ο Ζελένσκι χρειάζεται όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας για να μπορέσει να αποτρέψει την αναμενόμενη ρωσική επίθεση.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία αναμένεται να ζητήσει συστήματα τακτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη Grey Eagle και Reaper, έγραψε το Politico.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ο Μπάιντεν επιδίωκε να εγκρίνει ένα πακέτο βοήθειας αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κογκρέσο πριν οι Ρεπουμπλικάνοι αρχίσουν να εργάζονται κατά πλειοψηφία στις 3 Ιανουαρίου. Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κέβιν Μακάρθι, δήλωσε ότι το κόμμα του δε θα εκδώσει «κάρτ μπάνς» για την Ουκρανία.

Το νομοσχέδιο για τις δαπάνες του 2023 των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για την Ουκρανία, αναμένεται να εγκριθεί από το Κογκρέσο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν και δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί η τελική ψηφοφορία. Σύμφωνα με τους New York Times , η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θα ξεπεράσει συνολικά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ρώσοι πολιτικοί επιστήμονες λένε ομόφωνα πως έγινε πλέον σαφές γιατί ο Ζελένσκι έπρεπε να επισκεφθεί το Αρτεμόφσκ (γνωστός και ως Μπαχμούτ) την προηγούμενη μέρα.

"Ο Ζελένσκι έπρεπε να πετάξει στις Ηνωμένες Πολιτείες από μια πόλη που δεν παραδόθηκε στους Ρώσους. Πέταξε στην Ουάσιγκτον κατευθείαν από το μέτωπο για να ζητήσει από τους Αμερικανούς να ενισχύσουν την στρατιωτική βοήθεια στη χώρα", δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ στο κανάλι του στο Telegram. 

Ο νόμος απαγορεύει στον Ζελένσκι να φύγει από την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι ρισκάρει γιατί απαγορεύεται σε άνδρες στρατιωτικής ηλικίας να φύγουν από την Ουκρανία. Μίλησε με ξένους ηγέτες μόνο μέσω σύνδεσης βίντεο πριν.

Φαίνεται ότι είναι ο Τζο Μπάιντεν που χρειάζεται ο Ζελένσκι να έρθει στην Ουάσιγκτον για να αποκτήσει πολιτική εικόνα εντός των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν θέλει επίσης να φέρει τους Τραμπιστές εθνικιστές σε δύσκολη θέση, καθώς θα έπρεπε να κατηγορήσουν τον Ζελένσκι για διαφθορά. Ας δούμε αν οι Ρεπουμπλικάνοι τολμήσουν να εκφράσουν την άποψή τους.

Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα ο Ζελένσκι να ρισκάρει την εικόνα του στην Ουκρανία για προσωπικούς λόγους. Μπορεί να ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιβεβαιώσει την αμερικανική υπηκοότητα, έναν τραπεζικό λογαριασμό και την ιδιοκτησία του στη Φλόριντα.

Με όλα τα χρήματα που του έχουν στείλει οι Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να τα αντέξει οικονομικά όλα αυτά, εκτός κι αν οι Αμερικανοί τον αναγκάσουν να ακολουθήσει το δρόμο του Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας

Υπάρχουν έξυπνοι πολιτικοί και επιχειρηματίες στις Ηνωμένες Πολιτείες που καταλαβαίνουν ότι οι μέρες του Ζελένσκι στην εξουσία είναι μετρημένες. Πολεμώντας τους Ρώσους για τα ιστορικά τους εδάφη, όταν διακυβεύεται το ζήτημα της ύπαρξης της Ρωσίας — δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία ανέρχεται επί του παρόντος σε περίπου 40 τοις εκατό. Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν πως είναι καιρός η Ουκρανία να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, ακόμα κι αν αυτές έχουν ως αποτέλεσμα ο Ζελένσκι να πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στον Πούτιν.

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν κόστισε στην Αμερική 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από 20 χρόνια. Πού είναι τώρα η δημοκρατία στο Αφγανιστάν;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail