Σεούλ: Η Ιαπωνία δεν μπορεί να χτυπήσει τη Βόρεια Κορέα χωρίς δική μας έγκριση!

padrinan / pixabay
Freepen.gr - Το γραφείο του προέδρου της Νότιας Κορέας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ιαπωνία θα χρειαστεί να διαβουλευτεί με τη Νότια Κορέα ή να κερδίσει την έγκρισή της για μια αντεπίθεση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

«Εάν πρόκειται για σοβαρό ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια στην Κορεατική Χερσόνησο ή το εθνικό μας συμφέρον, είναι προφανές πως πρέπει να υπάρξουν στενές διαβουλεύσεις μαζί μας ή η συμφωνία μας εκ των προτέρων», δήλωσε ένας προεδρικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα ότι σύμφωνα με το σύνταγμα της Νότιας Κορέας, η επικράτεια της χώρας περιλαμβάνει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας [ΛΔΚ], επομένως εάν το Τόκιο χρησιμοποιήσει βία κατά της Πιονγκγιάνγκ, θα πρέπει να ζητήσει την υποστήριξη από τη Σεούλ.

Η Ιαπωνία δημοσίευσε την Παρασκευή μια αναθεωρημένη στρατηγική εθνικής ασφάλειας που ορίζει την ικανότητα αντεπίθεσης εάν η χώρα δεχθεί επίθεση. Όταν ρωτήθηκε εάν το Τόκιο θα διαβουλευτεί με τη Σεούλ εάν αποφασίσει να χτυπήσει τη ΛΔΚ, ένας Ιάπωνας εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά, προκαλώντας ανησυχία στη Νότια Κορέα.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, ωστόσο, εξέφρασε κάποια κατανόηση, λέγοντας πως η Ιαπωνία ανταποκρίνεται στην περιφερειακή αστάθεια που είχε προκληθεί από τη Βόρεια Κορέα και ότι οι συζητήσεις για την ασφάλεια με την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ θα συνεχιστούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail