Ο πόλεμος κρέμεται από μια ισορροπία - Τι σηματοδότησε ο Economist

Oleksandr Syrskyï και Valery Zalushnyi
Freepen.gr - «Δεν ξέρω αν ο στρατηγός Zaluzhny είναι Χριστιανός και πιστεύει στον Άγιο Βασίλη, αλλά η λίστα επιθυμιών του με όπλα μπορεί να εκπληρωθεί μόνο εάν ο Ιησούς κάνει ένα θαύμα, π.χ. αναστήσει τον Λάζαρο από τους νεκρούς, ή ο Άγιος Βασίλης αποφασίσει να αναλάβει έναν στρατό ξωτικά και να μετατρέψει το εργαστήριό του σε εγκαταστάσεις παραγωγής Raytheon και Lockheed Martin. Χο χο χο!» σημειώνει γλαφυρά σε άρθρο του στο sonar21, το παλιό στέλεχος της CIA, Larry Johnson αναλύοντας τις συνεντεύξεις που έδωσαν στον βρετανικό Economist, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Ζαλούζνι και ο στρατηγός Σίρσκι.

Ο Ζαλούζνι και ο Σίρσκι σηματοδοτούν την απελπισμένη και επιδεινούμενη κατάσταση της ουκρανικής στρατιωτικής ικανότητας να πολεμήσει τη Ρωσία και την απαίσια παραδοχή τους πως η Ρωσία κερδίζει και η Ουκρανία δεν έχει βιώσιμο δρόμο προς τη νίκη, εκτιμά ο Johnson.

Ο Αμερικάνος αναλυτής ωστόσο πάει ακόμη ένα βήμα παραπέρα προβλέποντας μια πιθανή δυτική στροφή αρχής γενομένης από τη Βρετανία.

Συγκεκριμένα σημειώνει:

Γιατί λοιπόν η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών να δώσει στον Economist το πράσινο φως να πει την αλήθεια; Νομίζω ότι έχει να κάνει με το τσουνάμι των απεργιών που πλημμύρισε το αγγλικό εργατικό δυναμικό, τον διψήφιο πληθωρισμό και τη σπάνια ενέργεια. Αυτό το trifecta καθιστά πολιτικά αδύνατο για το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσει να διοχετεύει δισεκατομμύρια στη μαύρη τρύπα της Ουκρανίας. Νομίζω πως αυτό είναι το πρώτο σημάδι αμφιταλαντευτικής αποφασιστικότητας από την πλευρά των Βρετανών. Θα ακολουθήσει το ΝΑΤΟ;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail