Το τουρκικό drone Akinci εκτοξεύει για πρώτη φορά υπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους

Freepen.gr - Τουρκικό drone Akinci έπληξε τον στόχο του σε απόσταση 100 χιλιομέτρων για πρώτη φορά με έναν τουρκικής κατασκευής υπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους TRG-230.

«Το Bayraktar AKINCI χτύπησε τον στόχο με έναν πύραυλο αέρος-εδάφους TRG-230, τον πρώτο υπερηχητικό πύραυλο της Τουρκίας που αναπτύχθηκε από τη Roketsan, από απόσταση 100 χιλιομέτρων», επιβεβαίωσε ο Selcuk Bayraktar, Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, σε ένα tweet.

Ο Akinci απογειώθηκε από μια βάση στην περιοχή Corlu, βορειοδυτικά της επαρχίας Tekirdag, και ταξίδεψε περίπου 700 χιλιόμετρα από την επαρχία Sinop, βόρεια της Μαύρης Θάλασσας, πριν φτάσει στον στόχο του. Αυτό το επίτευγμα σηματοδοτεί τον πρώτο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο αέρος-εδάφους της Τουρκίας που εκτοξεύτηκε από αέρος.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail