Ποιος σκοτώνει τους Κρυπτο-εκατομμυριούχους;

Vyacheslav Taran and his wife Olga Taran - Photo from Hello Monaco
Μήπως κάποιοι από τους πιο σημαντικούς πρωτοπόρους της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στοχοποιούνται από κάποιον; Μόλις μάθαμε ότι ένας 53χρονος δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων ονόματι Vyacheslav Taran πέθανε και είναι το τρίτο μεγάλο όνομα που γνωρίζει ξαφνικά τον κατασκευαστή του τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι λοιπόν αυτή μόνο μια γιγάντια σύμπτωση ή υπάρχει κάποιος κοινός παρονομαστής που συνδέει και τα τρία; 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Υπάρχουν τόσα πολλά που δε γνωρίζουμε αυτή την στιγμή, αλλά είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι και οι τρεις αυτοί θάνατοι συνέβησαν σε μια εποχή που η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων διέρχεται μια άνευ προηγουμένου αναταραχή. Η κατάρρευση του FTX απειλεί τη νομιμότητα ολόκληρης της βιομηχανίας και πολλοί που κάποτε ήταν εκατομμυριούχοι κρυπτονομισμάτων στα χαρτιά έχουν εξαφανιστεί τελείως οι περιουσίες τους.

Ο Vyacheslav Taran πέθανε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε έπεσε ξαφνικά σε μια πλαγιά. Ήταν ο συνιδρυτής μιας πλατφόρμας συναλλαγών γνωστής ως Libertex και η εμπλοκή του στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων τον είχε κάνει πολύ πλούσιο.

Δυστυχώς για τον Taran, δε θα μπορέσει να ξοδέψει άλλο από αυτόν τον πλούτο επειδή η ζωή του έχει τελειώσει:

Ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος έγινε ο τρίτος κορυφαίος έμπορος κρυπτονομισμάτων που πέθανε ξαφνικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Vyacheslav Taran, 53 ετών, ο συνιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών και επενδύσεων Libertex, πέθανε μετά τη μυστηριώδη συντριβή του ελικοπτέρου του σε μια πόλη-θέρετρο κοντά στο Μονακό.

Το ελικόπτερο έπεσε κατακόρυφα το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου, σκοτώνοντας τον κ. Taran, ο οποίος ζούσε στο Μονακό για μια δεκαετία, καθώς και έναν βετεράνο πιλότο.


Όπως έχουμε δει τόσες φορές όλα αυτά τα χρόνια, η οδήγηση σε ελικόπτερα μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Και είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί πως «άλλος επιβάτης φέρεται να ακύρωσε την παρουσία του την τελευταία στιγμή»:

Ο τιτάνας των οικονομικών πετούσε με έναν έμπειρο πιλότο, 35 ετών, από την πόλη στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, αφού ένας άλλος επιβάτης φέρεται να ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή.

Το μονοκινητήριο ελαφρύ ελικόπτερο Eurocopter EC130 της Monacair συγκρούστηκε με μια πλαγιά κοντά στο χωριό Eze γύρω στις 14:00, ανέφερε η Monaco Life.


Ας ελπίσουμε ότι θα μάθουμε την ταυτότητα του «άλλου επιβάτη» που αποφάσισε να μην πάει την τελευταία στιγμή.

Αυτό μπορεί να μας δώσει μια ιδέα για το τι πραγματικά συνέβη.

Στο τέλος, αυτό μπορεί να ήταν απλώς ένα τραγικό ατύχημα ή ο Taran μπορεί να έχει στοχοποιηθεί για ένα λόγο που δεν περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα.

Πολλοί επιφανείς Ρώσοι πεθαίνουν τον τελευταίο καιρό, και έτσι αυτό θα μπορούσε να είναι απλώς μια άλλη περίπτωση όπου στοχοποιούνται πλούσιοι Ρώσοι.

Απλώς δεν ξέρουμε.

Αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ένας άλλος συνιδρυτής μιας εξέχουσας εταιρείας κρυπτονομισμάτων βρέθηκε ξαφνικά νεκρός την περασμένη εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος Tiantian Kullander πέθανε απροσδόκητα ενώ κοιμόταν:

Ο Tiantian Kullander, συνιδρυτής της εταιρείας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Amber Group με έδρα το Χονγκ Κονγκ, πέθανε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα στον ύπνο του. Ήταν 30 ετών.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την είδηση ​​σε ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι ο Tiantian, γνωστός και ως "TT", "πέθανε απροσδόκητα στον ύπνο του στις 23 Νοεμβρίου 2022".


Για άλλη μια φορά, είναι σίγουρα πιθανό αυτός ο θάνατος να μην έχει καμία απολύτως σχέση με τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του 2022, πολλοί φαινομενικά υγιείς νέοι έχουν πέσει νεκροί και ο Kullander μπορεί απλώς να είναι ένας άλλος που πρέπει να προστεθεί στη λίστα.

Αλλά ακριβώς όπως ο Taran, ο Kullander ήταν ένας από τους σημαντικότερους πρωτοπόρους της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων:

«Εκτός από τη συνίδρυση της Amber και την οικοδόμησή της σε ένα μονόκερο fintech πολλών δισεκατομμυρίων, ο TT συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Fnatic (ένας από τους πιο επιτυχημένους οργανισμούς ηλεκτρονικών αθλημάτων στον κόσμο) και ίδρυσε την KeeperDAO (ο πρώτος ασφαλιστής ρευστότητας στην αλυσίδα) πριν τη δώσει πίσω στην κοινότητά της», συνεχίζει η δήλωση της εταιρείας. «Ο ΤΤ ήταν ένας αφοσιωμένος σύζυγος, ένας στοργικός πατέρας και ένας άγριος φίλος. Ο θάνατός του είναι τραγωδία και οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του. Άφησε πίσω τη γυναίκα του και τον αγαπημένο τους γιο. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε το απόρρητό τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».


Λέγεται συχνά ότι δύο είναι μια σύμπτωση, αλλά τρία είναι μια τάση.

Λοιπόν, υπάρχει ένας ακόμη μυστηριώδης θάνατος της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων που θα ήθελα να συζητήσω σε αυτό το άρθρο.

Στις 28 Οκτωβρίου, ο 29χρονος Νικολάι Μουσεγκιάν βρέθηκε νεκρός σε παραλία του Πουέρτο Ρίκο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Mushegian είχε προβλέψει εκ των προτέρων ότι σύντομα θα σκοτωθεί:

Ένας λαμπρός νεαρός πρωτοπόρος στα κρυπτονομίσματα ονόματι Nikolai Mushegian έγραψε στο Twitter στις 28 Οκτωβρίου πως οι υπηρεσίες πληροφοριών επρόκειτο να τον δολοφονήσουν — και βρέθηκε νεκρός σε μια παραλία του Πουέρτο Ρίκο ώρες αργότερα.

«Η CIA και η Μοσάντ και η ελίτ των pedo εκτελούν κάποιο είδος εκβιασμού εγκλωβισμού σeξουαλικής παράνομης διακίνησης από το Πουέρτο Ρίκο και τα νησιά της Καραϊβικής», έγραψε στο Twitter στις 4:57 π.μ. ο Mushegian, ένας προγραμματιστής αποκεντρωμένων πλατφορμών χρηματοδότησης που βασίζονται σε blockchain που ήθελε να τερματίσει την παγκόσμια τραπεζική διαφθορά.  «Πρόκειται να με πλαισιώσουν με ένα φορητό υπολογιστή που έβαλε η πρώην [φίλη] μου που ήταν κατάσκοπος. Θα με βασανίσουν μέχρι θανάτου».


Φυσικά, δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι οι σκιώδεις δυνάμεις τον σκότωσαν.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως λίγες ώρες μετά το δυσοίωνο tweet του το σώμα του βρέθηκε στα κύματα στην παραλία Ashford. Είναι ενδιαφέρον ότι είχε ακόμα το πορτοφόλι του πάνω του:

Στη συνέχεια, ο 29χρονος άφησε το παραλιακό σπίτι του, αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων, στην πολυτελή περιοχή Condado του Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο για μια βόλτα. Λίγο μετά τις 9 π.μ., ένας σέρφερ στα ανοιχτά της παραλίας Άσφορντ, ένα σημείο που θεωρείται τόσο γεμάτο με ρεύματα που τα τοπικά ξενοδοχεία προειδοποιούν για την κολύμβηση στον ωκεανό, ανακάλυψε το σώμα του Μουσεγκιάν στα κύματα. Φορούσε τα ρούχα του και είχε το πορτοφόλι του πάνω του, είπαν πηγές στην The Post.

Αν κάποιοι εγκληματίες τον πετούσαν στην παραλία, σίγουρα θα του είχαν πάρει το πορτοφόλι.

Αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δολοφονήθηκε.

Θα μπορούσε απλά να είχε πνιγεί αφού είχε πάει για μπάνιο, και υπάρχει επίσης η πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με όσους τον γνώριζαν, είχε πολύ σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας με τα οποία αντιμετώπιζε και φαίνεται πως ήταν και χρήστης βαρέων ναρκωτικών:

Ένα άτομο που ήξερε πολύ καλά τον Mushegian για χρόνια, μέχρι που είχαν μια σύγκρουση πριν από δύο χρόνια, είπε ότι ο προγραμματιστής ήταν «πολύ πολύ έξυπνος», αλλά υπέφερε επίσης από ακραίες κρίσεις παράνοιας.

«Είχε ψυχικά προβλήματα», είπε η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Έβλεπε κατά καιρούς έναν ψυχίατρο. Κάπνιζε πολύ χόρτο. Ένα τεράστιο ποσό».


Τελικά, μπορεί να μη μάθουμε ποτέ αν και οι τρεις από αυτούς τους θανάτους συνδέονται με κάποιο τρόπο.

Αλλά βρίσκω πολύ ενδιαφέρον ότι και οι τρεις αυτοί άνδρες ήταν βασικοί πρωτοπόροι στη βιομηχανία.

Και τώρα έχουν φύγει όλοι.

Η ζωή είναι τόσο σύντομη, και για κάποιους τελειώνει πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμεναν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail