Ρωσία και Κίνα προχωρούν σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Σινική Θάλασσα

Freepen.gr - Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει κοινές ναυτικές ασκήσεις με την Κίνα στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, οι οποίες θα γίνουν με πραγματικά πυρά.

Οι κοινές ναυτικές ασκήσεις θα λάβουν χώρα από τις 21 έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Οι ασκήσεις, που διεξάγονται κάθε χρόνο από το 2012, θα περιλαμβάνουν επιχειρήσεις πυροβολικού και πυραύλων εναντίον στόχων στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας και στον αέρα. Επιπλέον, το Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις κυνηγιού υποβρυχίων.

«Ο κύριος σκοπός των ασκήσεων είναι η ενίσχυση της θαλάσσιας συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας και η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», δήλωσε η Ρωσία.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα εκπροσωπηθεί στην άσκηση από τη ναυαρχίδα του Στόλου του Ειρηνικού, καταδρομικό πυραύλων Varyag, τη φρεγάτα Marshal Shaposhnikov, τις κορβέτες του Project 20380, Geroy Rossiyskoy Federatsii Aldar Tsydenzhapov και Sovershen.

Το Ναυτικό του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) θα αναπτύξει δύο αντιτορπιλικά, δύο περιπολικά σκάφη, ένα πλοίο εφοδιασμού πολλαπλών χρήσεων και ένα υποβρύχιο ντίζελ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail