«Γύρισαν μπούμερανγκ» οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Λουκασένκο

en.kremlin.ru
Freepen.gr - Η Λευκορωσία και η Ρωσία κατάφεραν ως επί το πλείστον να μετριάσουν τις επιπτώσεις των «πρωτόγονων» κυρώσεων της Δύσης, οι οποίες έχουν πλήξει τους απλούς ανθρώπους της ΕΕ, δήλωσε τη Δευτέρα στο Μινσκ ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Χάρη στα βήματα που κάναμε μαζί, καταφέραμε γενικά να ξεπεράσουμε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της πίεσης των κυρώσεων», είπε ο Λουκασένκο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, επαινώντας τους ειδικούς κυρώσεων και από τις δύο χώρες για την καλή δουλειά τους.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ έχουν ξεκινήσει ένα σαρωτικό εμπάργκο κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τον περασμένο Φεβρουάριο, επικαλούμενοι την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Λουκασένκο χαρακτήρισε τις κυρώσεις ως «πρωτόγονες» και είπε πως εξελίχθηκαν ως «φαινόμενο μπούμερανγκ», πλήττοντας τους απλούς ανθρώπους και τις επιχειρήσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά όχι εκείνους που «ξεκίνησαν έναν οικονομικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας» και έναν πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησε ότι η Μόσχα και το Μινσκ αντιστάθηκαν «με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικά» στα παράνομα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από «μη φιλικά κράτη».

Ο Πούτιν και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασαν τη Δευτέρα στο Μινσκ για μια σειρά συνομιλιών με τους Λευκορώσους ομολόγους τους σχετικά με την οικονομική, στρατιωτική και ενεργειακή συνεργασία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail