Ο Πούτιν απαγορεύει όλες τις πωλήσεις πετρελαίου σε κράτη με «ανώτατο όριο τιμών»

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τα αντίποινα στο ανώτατο όριο τιμών της Δύσης στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου. Η επικύρωση την Τρίτη αποτελεί απάντηση στο τιμωρητικό μέτρο που έλαβαν η ΕΕ, οι χώρες της G7 και η Αυστραλία, το οποίο τέθηκε σε ισχύ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το προεδρικό διάταγμα απαγορεύει την προμήθεια πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία σε χώρες που εφαρμόζουν ανώτατο όριο τιμών στα συμβόλαιά τους. Απαγορεύει επίσης τις παραδόσεις εάν οι συμβάσεις καθορίζουν άμεσα ή έμμεσα το ανώτατο όριο.

Σύμφωνα με το διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης, η απαγόρευση προμήθειας πετρελαίου λόγω του ανώτατου ορίου τιμής τίθεται σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2023 και ισχύει έως την 1η Ιουλίου 2023. Η ημερομηνία έναρξης ισχύος της απαγόρευσης προμήθειας πετρελαίου και των προϊόντων του θα καθοριστεί αργότερα από την κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail