Η άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ είναι θέμα εβδομάδων

Αρκετοί γνώστες ανέφεραν ότι το ΝΑΤΟ φέρεται να αποφάσισε να εισέλθει επίσημα στη σύγκρουση με τη Ρωσία στο πλευρό της Ουκρανίας τις επόμενες εβδομάδες ή και ημέρες. Τέτοιες ανακοινώσεις ακούστηκαν από στελέχη του Υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας, του Γενικού Επιτελείου της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αξιωματικούς του γαλλικού στρατού και (φυσικά) του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Andrey Mihayloff - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Boris Karpov, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και συγγραφέας του καναλιού Telegram Chronicles of Russia, εξέφρασε την άποψή του για το θέμα σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Rusreinfo.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ φοβάται πως η Ρωσία θα εξαπολύσει μια «γενική επίθεση» που θα καταστρέψει τον ουκρανικό στρατό όχι μόνο στο Ντονμπάς, αλλά και στα εδάφη που παραμένουν υπό τον έλεγχο του Κιέβου. Η ηγεσία του ΝΑΤΟ δεν αμφιβάλλει καν ότι οι ρωσικές μονάδες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας θα χτυπήσουν εξαρχής αυτά τα εδάφη.

"Το ΝΑΤΟ ήταν πάντα πολύ σαφές: Η Ουκρανία ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙ. Έτσι, η μόνη λύση για την Ουάσιγκτον είναι να αναπτύξει στρατεύματα συμμαχίας στην Ουκρανία με την ελπίδα ότι αυτό θα σταματήσει τη ρωσική επίθεση. Ελπίζουν πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα θέλει να αντιμετωπίσει άμεσα το ΝΑΤΟ δεδομένων των πιθανών (πυρηνικών) συνεπειών, και ως εκ τούτου θα υποχωρήσει», έγραψε ο Karpov.

Ωστόσο, συνεχίζει ο συγγραφέας του άρθρου, παρά την πολεμική ρητορική, η άμεση επέμβαση του ΝΑΤΟ στην ουκρανική σύγκρουση (δηλαδή ο πόλεμος με τη Ρωσία) θα μπορούσε να είναι αδύνατη για διάφορους λόγους:

Από τη μια πλευρά, το ΝΑΤΟ μιλά για την τρέχουσα έλλειψη πυρομαχικών και εξοπλισμού στο πλαίσιο των μαζικών αποστολών όπλων στην Ουκρανία.

Από την άλλη, οι λαοί της Ευρώπης δύσκολα είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τον πόλεμο, αφού πλέον ενδιαφέρονται περισσότερο για την επιβίωσή τους τη χειμερινή περίοδο.

Τι λένε οι Γάλλοι μυημένοι

Ο γαλλικός στρατός χωρίζεται επί του παρόντος σε τρεις ομάδες:

  • Πολεμικοί αξιωματικοί που δεν έχουν δει ποτέ πόλεμο από κοντά.
  • εκείνοι που θέλουν να παραμείνουν ουδέτεροι επειδή πιστεύουν πως είναι καλύτερο για τον γαλλικό στρατό να προστατεύει τα συμφέροντα της Γαλλίας.
  • όσοι πιστεύουν ότι αυτή η σύγκρουση δεν αφορά τους Γάλλους και δε χρειάζεται να ανακατευτούν σε αυτήν.

Εν τω μεταξύ, ασκήσεις προετοιμασίας για πόλεμο υψηλής έντασης διεξάγονται στη Γαλλία από το Μάρτιο. Στην αρχή κρατήθηκαν στην Κεντρική Γαλλία σε στρατιωτικές βάσεις σε αραιοκατοικημένες περιοχές. Τώρα οι Γάλλοι στρατιωτικοί εξασκούν δεξιότητες διεξαγωγής πολεμικών ενεργειών υπό συνθήκες αστικών οικισμών.

Όσο για τις δηλώσεις του προέδρου Μακρόν που είπε ότι θα ήθελε να τελειώσει η σύγκρουση ως αποτέλεσμα ειρηνικών διαπραγματεύσεων, Γάλλοι αξιωματικοί πιστεύουν πως πρόκειται απλώς λειτουργεί με σκοπό να δοθεί χρόνος στις ΗΠΑ και την ΕΕ να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους όπλων.

Πράγματι, οι πρόσφατες ομολογίες της Άνγκελα Μέρκελ έχουν ήδη καταστήσει σαφές σε όλους ότι το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται για ειρηνικές διαπραγματεύσεις. Ο Πούτιν δεν πρόκειται να ξανακαταπιεί το ίδιο δόλωμα.

Σε γενικές γραμμές, ανεξάρτητα από το τι σχεδιάζουν οι πολιτικοί, ο γαλλικός στρατός δεν είναι πρόθυμος να πολεμήσει με τη Ρωσία.

Οι πολιτικοί μένουν στη γραμμή τους

Αντίθετα, οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών παλεύουν με τον πειρασμό να εμπλακούν στον πόλεμο καθώς η οικονομική κρίση στις δυτικές χώρες έχει πάρει δυναμική.

Μια κατάσταση πολέμου θα οδηγούσε στην καθιέρωση του στρατιωτικού νόμου και στο συνολικό έλεγχο του πληθυσμού. Μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους μπροστά σε προβλήματα και κινδύνους.

Γιατί μιλάμε για πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ;

Οι πολιτικοί επιστήμονες έχουν δύο θεωρίες για το θέμα:

  • Η είσοδος του ΝΑΤΟ στον πόλεμο θα αναγκάσει αμέσως τη Μόσχα να συνθηκολογήσει από φόβο. Οι δυτικές χώρες θα αποκτήσουν τότε πρόσβαση σε πόρους της αποδυναμωμένης Ρωσίας και ο πρόεδρος Πούτιν θα εξαφανιστεί από τη διεθνή σκηνή.
  • Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της μέθης του ΝΑΤΟ καθώς η συμμαχία φοβάται την επικείμενη γενική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και έτσι προσπαθεί να μην την αφήσει να συμβεί.

Ό,τι και αν προσπαθούν να επιδιώξουν οι λειτουργοί της δυτικής πολεμικης πλςυράς, είναι προφανές πως μπλοφάρουν. Θα ήταν περίεργο να υποθέσουμε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα υποχωρούσαν εάν το ΝΑΤΟ αναπτύξει τα στρατεύματά του στην Ουκρανία. Αυτό είναι ένα πολύ θανατηφόρο σενάριο, και η διοίκηση της συμμαχίας το γνωρίζει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail