Ο Ζελένσκι παραδέχτηκε κατά λάθος ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ανθρωπότητας δεν υποστηρίζει την Ουκρανία

Η ομιλία του Ζελένσκι στο Κογκρέσο είδε τον Ουκρανό ηγέτη να παραδέχεται άθελά του ότι η πλειοψηφία της ανθρωπότητας δεν υποστηρίζει τη χώρα του στον πόλεμο αντιπροσώπων που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Με τα δικά του λόγια, «νικήσαμε τη Ρωσία στη μάχη για τα μυαλά του κόσμου. Δεν έχουμε φόβο, ούτε πρέπει να τον έχει κανένας στον κόσμο. Οι Ουκρανοί κέρδισαν αυτή τη νίκη και μας δίνει κουράγιο που εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο… Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε ότι και οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου θα κερδίσουν μια τέτοια νίκη».

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Με απλά λόγια, δήλωσε πρόωρα ότι η πλευρά του «νίκησε τη Ρωσία στη μάχη για τα μυαλά του κόσμου», κι αμέσως μετάδιόρθωσε τον εαυτό του διευκρινίζοντας ότι «οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου» εξακολουθούν να αποτελούν πεδίο μάχης από αυτή την άποψη, επομένως να γιατί «εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται» για να αλλάξουν γνώμη. Αυτή είναι μια καταδικαστική παραδοχή γιατί αποκαλύπτει ταυτόχρονα πέντε «πολιτικά εσφαλμένες» αλήθειες που έχουν κατασταλεί ανελέητα από το Golden Billion της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και τους διαχειριστές της αντίληψης.

Πρώτον, ο Ζελένσκι και οι όμοιοί του δε θεωρούν τον Παγκόσμιο Νότο ως «όλο τον κόσμο», ο οποίος στο ευρύτερο πλαίσιο των παρατηρήσεών του υπονοείται πως είναι μόνο οι δυτικοί άρχοντες της χώρας του. Αυτή η επίγνωση ενισχύει περαιτέρω την παρατήρηση πως ό,τι κάνει ο ίδιος και η πλευρά του αποσκοπούν στο να απευθυνθούν σε αυτό το de facto μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου και όχι στη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της. Σε τελική ανάλυση, αυτοί είναι πλήρως υπεύθυνοι για τον εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση των δυνάμεών του, οπότε είναι κατά κάποιο τρόπο λογικό να νοιάζεται μόνο για αυτούς.

Δεύτερον, εισήγαγε το αναλυθέν απόσπασμα ως υποτιθέμενο ότι αντιπροσωπεύει την «πρώτη, πρώτη κοινή νίκη μας», η οποία αποκαλύπτει τρεις αλληλένδετες πραγματικότητες: οι δυτικοί προπαγανδιστές έχουν ενισχύσει το μήνυμα της πλευράς του σε όλο τον κόσμο. Αυτό πέτυχε μόνο να χειραγωγήσει ορισμένες λαϊκές αντιλήψεις μέσα στο δικό τους μπλοκ και έχει αποτύχει στη συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας. Όντας έτσι, μπορεί να περιγραφεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ως «η πρώτη μας κοινή μερική νίκη» και μια νίκη που παλεύουν να διατηρήσουν σε κάθε περίπτωση.

Τρίτον, η σιωπηρή παραδοχή του Ζελένσκι ότι ο ίδιος και οι άρχοντες του απέτυχαν να χειραγωγήσουν τα μυαλά σε ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο μιλά για την αναποτελεσματικότητα της κοινής προπαγανδιστικής εκστρατείας τους. Σε σχέση με αυτό, είναι πλέον γνωστό πως οι επιχειρήσεις τους στον πόλεμο πληροφοριών βασίζονται εξ ολοκλήρου σε ψέματα, ειδικά όσον αφορά ευαίσθητες αφηγήσεις, όπως αυτές που σχετίζονται με την επισιτιστική κρίση και τη συμφωνία σιτηρών. Αυτό αποδεικνύεται από τον Διευθυντή του Ερυθρού Σταυρού για την Αφρική που αποκαλύπτει τα ψέματα της Δύσης πριν από λίγες μέρες.

Τέταρτον, η δήλωση του Ουκρανού ηγέτη πως «πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται» για να χειραγωγήσουμε με επιτυχία την πλειοψηφία της ανθρωπότητας που μέχρι στιγμής αντιστέκεται στην πλύση εγκεφάλου από τις επιχειρήσεις διαχείρισης αντίληψης του Golden Billion υποδηλώνει πως η Δύση θα ενισχύσει τα ψέματά της. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι δεν έχει μάθει το μάθημα πίσω από το γιατί απέτυχε να χειραγωγήσει αυτά τα μυαλά εξαρχής, δηλαδή πως οι προσπάθειές τους βασίζονται εξ ολοκλήρου σε εύκολα απαξιωθέντα ψέματα όπως εξηγείται.

Και τέλος, η τελευταία «πολιτικά εσφαλμένη» αλήθεια που διακρίνεται από την ομιλία του Ζελένσκι στο Κογκρέσο είναι ότι οι συντάκτες της του θα έπρεπε να είχαν συνειδητοποιήσει εκ των προτέρων ότι το αναλυθέν απόσπασμα ισοδυναμεί με μια καταδικαστική παραδοχή που έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα ισχυριζόταν μέχρι τώρα η πλευρά τους. Το ίδιο το γεγονός ότι παρέμεινε στην ομιλία του παρά το γεγονός πως εξετάστηκε από πολλούς διαχειριστές αντιλήψεων, ενδεχομένως ακόμη και από Αμερικανούς, μαρτυρεί τον αντιεπαγγελματισμό της εκστρατείας τους στον πόλεμο πληροφοριών.

Συνολικά, η κεντρική ομιλία του Ζελένσκι: αποκάλυψε τις ανωτεριστικές απόψεις της πλευράς του σε σχέση με τον Παγκόσμιο Νότο. κήρυξε πρόωρα μια νίκη της προπαγάνδας όπου όντως δεν υπάρχει. παραδέχτηκε σιωπηρά την αποτυχία τους να χειραγωγήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας· υπονόησε μια ενίσχυση των ψεμάτων για να αντιστραφούν τα προαναφερθέντα. και αποκάλυψε τον αντιεπαγγελματισμό της εκστρατείας του στον πληροφοριακό πόλεμο. Εκ των υστέρων, το εξεταζόμενο απόσπασμα θα έπρεπε να είχε απαλειφθεί από την ομιλία του, καθώς η συμπερίληψή του έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail