Περισσότερες πληροφορίες για τους στρατιωτικούς θανάτους της Ουκρανίας

Οι θάνατοι του ουκρανικού στρατού είναι τώρα ένα ζήτημα. Πριν από αυτήν την εβδομάδα, οι περισσότεροι δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές συμφωνούσαν με την ουκρανική προπαγάνδα πως η Ρωσία αιμορραγούσε τα στρατεύματα, αλλά η Ουκρανία τα πήγαινε καλά. Αυτός ο σκύλος είναι νεκρός. Ένας νέος φίλος, ο Stephen Bryen, μόλις δημοσίευσε ένα άρθρο στους Asian Times που παρέχει μια ειλικρινή, σκληρή αξιολόγηση του κινδύνου που αντιμετωπίζει η Ουκρανία. Ο Stephen Bryen είναι ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας και στο Ινστιτούτο Yorktown. Υπηρέτησε ως ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας στην κυβέρνηση Ρίγκαν. 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το άρθρο του τιτλοφορείται: Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού είναι μεγάλος μπελάς για τον Μπάιντεν:

Οι βαριές απώλειες της Ουκρανίας είναι ένα μήνυμα ότι ο de facto πόλεμος της Ουάσιγκτον με τη Ρωσία αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση ή να αντιμετωπίσει μια κρίση εθνικής ασφάλειας που θα μπορούσε να τερματίσει την προεδρία του.

Η Ουκρανία μπορεί να φαίνεται σαν να κέρδιζε. Η αλήθεια είναι το αντίθετο γιατί η Ουκρανία εξαντλείται από ανθρώπινο δυναμικό που δεν μπορεί να αντικαταστήσει. Χάνει λόγω φθοράς στο πεδίο της μάχης και, με τους Ρώσους να καταστρέφουν συστηματικά τις υποδομές της, εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Είναι απίθανο η χώρα να ανακάμψει ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει αύριο.

Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ρωσίας είναι λιγότερο σοβαρά. Η Μόσχα αναπληρώνει τον εφοδιασμό της με στρατεύματα πρώτης γραμμής μέσω ενός μη δημοφιλούς προγράμματος στρατολόγησης στο εσωτερικό, το οποίο τώρα έχει επεκταθεί στα εδάφη στην Ουκρανία που κατέχει.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε παρόμοια θέση που αντιμετώπισε η Συνομοσπονδία το 1864 κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ο Βορράς υψωνόταν πάνω από τον Νότο όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Παρόλο που οι δυνάμεις του Αμερικανού Στρατηγού Ulysses Grant υπέστησαν περισσότερες απώλειες από τις δυνάμεις του Νότου με επικεφαλής τον Robert E. Lee το 1864, ο Βορράς θα μπορούσε εύκολα να αντικαταστήσει τις απώλειές του. Ο Νότος δεν μπορούσε. Μέχρι τον Απρίλιο του 1865, ο Νότος εξάντλησε την ικανότητά του να παρέχει νεοσύλλεκτους και να ενισχύσει τα εξαντλημένα τάγματα και αναγκάστηκε από την ανάγκη να παραδοθεί.

Ανάλογη μοίρα περιμένει και η Ουκρανία. Αλλά αυτό δεν είναι μια επανάληψη του τελευταίου έτους του Εμφυλίου Πολέμου των ΗΠΑ, όπου τα στρατεύματα της Ένωσης έκαναν επανειλημμένες επιθέσεις στους εδραιωμένους Συνομοσπονδιακούς. Η Ρωσία, σε αντίθεση με τον αμερικανικό στρατό υπό τον Grant, δεν υφίσταται τεράστιες απώλειες και μετά βίας έχει αξιοποιήσει τις στρατιωτικές της εφεδρείες. Η Ουκρανία, αντίθετα, εξαντλεί το ανθρώπινο δυναμικό της και δεν μπορεί πλέον να παρέχει ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση εντός των γεωγραφικών της ορίων.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τα θύματα της Ουκρανίας γεμίζουν το διαδίκτυο. Η παρακάτω εικόνα, όπως καταλαβαίνω, είναι ένα νεκροταφείο σχεδιασμένο από τις ΗΠΑ για πεσόντες Ουκρανούς στρατιώτες. Κάθε πλατεία μπορεί να φιλοξενήσει 105 τάφους. Φαίνεται ότι υπάρχουν 24 τετράγωνα ταφής και δυνατότητα 2.520 ταφικών τοποθεσιών.



Το παρακάτω βίντεο δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2022.

Εδώ είμαστε τέσσερις μήνες μετά και ο αριθμός των σωμάτων εξακολουθεί να συσσωρεύεται.




Οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να τυφλώνονται από την αντιρωσική προπαγάνδα και δεν καταλαβαίνουν ότι η ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις είναι ισχυρή. Ο φίλος μου ο Stephen, για παράδειγμα, εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένος σε μια νοοτροπία της σοβιετικής εποχής όσον αφορά την αξιολόγηση των ρωσικών δυνατοτήτων. Αυτός γράφει:

Η Ρωσία, όπως είναι πλέον γνωστό, έχει επίσης σοβαρά προβλήματα τόσο στην στρατολόγηση και εκπαίδευση στρατιωτών, όσο και στην ικανότητά της να αντικαθιστά όπλα. Αλλά η Ρωσία έχει επίσης τεράστια πολεμικά αποθέματα που απέκτησε πριν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, και τώρα φέρνει μερικά από αυτά στον πόλεμο της Ουκρανίας.https://asiatimes.com/2022/12/ukrainian-military-casualties-are-big-trouble-for-biden/

Η πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που αγωνίζονται να εκπληρώσουν τους στόχους στρατολόγησης. Η επιστράτευση της Ρωσίας παρερμηνεύτηκε σε μεγάλο μέρος του δυτικού Τύπου ως αναγκαστική στράτευση «στρατευσίμων». Η πλειονότητα των «νέων» προσλήψεων ήταν έμπειροι έφεδροι. Ο ισχυρισμός ότι οι Ρώσοι διοικητές παρέχουν ανεπαρκή εκπαίδευση είναι μια δυτική παραληρηματική φαντασίωση. Ακολουθεί ένα κλιπ εκπαίδευσης στρατιωτών να πυροβολούν και να κινούνται ως ομάδα:
https://t.me/mod_russia_en/5245

Ο φίλος μου ο Stephen επίσης αδυνατεί να εκτιμήσει πως η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας είναι σύγχρονη, αποτελεσματική και λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. Η παραγωγή των συστημάτων αεράμυνας S-400 και S-500 ξεπερνά οτιδήποτε δημιουργήθηκε κατά τη σοβιετική εποχή. Το ίδιο ισχύει και για τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας. Και ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε το ΝΑΤΟ έχουν κανένα οπλικό σύστημα συγκρίσιμο με τους υπερηχητικούς πυραύλους που χρησιμοποιεί η Ρωσία με μεγάλη επίδραση σε κρίσιμες υποδομές και βάσεις της Ουκρανίας.

Καθώς μπαίνει ο χειμώνας, τα ουκρανικά στρατεύματα θα αντιμετωπίσουν πιο τρομακτικές πιθανότητες. Θα είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν καταφύγιο και να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους λόγω της έλλειψης οχημάτων και αρμάτων μάχης. Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, θα είναι σε θέση να επικεντρώσει τα πυρά στις σταθερές ουκρανικές θέσεις, πράγμα που σημαίνει περισσότερα Ουκρανικά θύματα.

Εάν η Ρωσία επιμείνει στην εκστρατεία της να καταστρέψει την ικανότητα της Ουκρανίας να παράγει και να διανέμει ηλεκτρική ενέργεια, νερό και φυσικό αέριο, η ικανότητα της Ουκρανίας να προμηθεύει τα στρατεύματά της με τρόφιμα και πυρομαχικά θα υποβαθμιστεί σημαντικά. Με λίγα λόγια, η Ουκρανία αντιμετωπίζει έναν σκοτεινό, επικίνδυνο χειμώνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail