Όρμπαν: Η διάσωση της Ουκρανίας από τις Βρυξέλλες θα καταστρέψει την Ευρώπη για γενιές

Freepen.gr - Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προειδοποίησε την Παρασκευή ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές που υποστηρίζουν μαζικό κοινό δανεισμό μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της αντίστασης της Ουκρανίας στη ρωσική εισβολή θα έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Ο Ούγγρος ηγέτης είπε στο "Καλημέρα, Ουγγαρία!" ότι οι κυρώσεις της ΕΕ στη ρωσική ενέργεια είναι βέβαιο πως θα αποτύχουν και ότι «όχι μόνο τα παιδιά μας, αλλά και τα εγγόνια μας θα υποστούν τις συνέπειες» ενός συστήματος μαζικού δανεισμού που προτείνει η ΕΕ, προσθέτοντας πως τα δυνητικά αφερέγγυα κράτη θα χρειαστούν επίσης υποστήριξη.

Ο Όρμπαν επανέλαβε την αντίθεση της Ουγγαρίας και υποστήριξε ότι οι συμφωνίες για την υποστήριξη της Ουκρανίας θα πρέπει να είναι σε εθνικό επίπεδο μέσω διμερών συμφωνιών μεταξύ επιμέρους χωρών, αναφέρει το ReMix.

Τόνισε ότι η Ουκρανία έχει πλέον βρεθεί σε μια κατάσταση όπου δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ως ανεξάρτητο έθνος λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης και ενώ χρειάζεται βραχυπρόθεσμα βοήθεια από τους γείτονες και τους συμμάχους της, δεν εναπόκειται στις Βρυξέλλες να μιλήσουν εξ ονόματος όλων των κρατών μελών.

Επιπλέον, ο Όρμπαν πιστεύει ότι τυχόν περαιτέρω κυρώσεις στο ρωσικό αέριο ή την πυρηνική ενέργεια θα είχαν «τραγικές συνέπειες» και υποστήριξε πως η Ουγγαρία θα πρέπει να εξαιρεθεί από μια τέτοια απόφαση.

«Αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο χειμώνα, η Ουκρανία βρίσκεται σε μια ολοένα και πιο δύσκολη κατάσταση, η Ρωσία αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά τα έσοδά της από τους ενεργειακούς μεταφορείς βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, επομένως η πολιτική των κυρώσεων δεν έχει επιτύχει τον στόχο της», είπε, εξηγώντας ότι ενώ η Ουγγαρία δε θα υπόκειται σε επικείμενη απαγόρευση των ευρωπαϊκών εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, θα εξακολουθεί να επηρεάζεται από την «διογκωτική επίδραση των κυρώσεων».

«Πάντα πετυχαίναμε τους δικούς μας εθνικούς στόχους στις διαπραγματεύσεις για τις κυρώσεις, επομένως συμμετέχουμε στη συζήτηση για το ένατο πακέτο με καλές ελπίδες», κατέληξε ο Όρμπαν, ενώ σημείωσε πως «η πίεση είναι συνεχής» και ότι η Ουγγαρία πρέπει «συνεχώς παλεύουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail