Η Ρωσία λέει τώρα ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ «συμμετέχουν άμεσα» στον πόλεμο της Ουκρανίας

Freepen.gr - Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το CNN ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σκέφτεται να αυξήσει «δραματικά» την εκπαίδευσή της στις ουκρανικές δυνάμεις. Η πρόταση θα περιλαμβάνει Αμερικανούς συμβούλους που θα εκπαιδεύσουν «πολύ μεγαλύτερες ομάδες Ουκρανών στρατιωτών σε πιο εξελιγμένες τακτικές πεδίου μάχης» σε αμερικανικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία και πιθανώς σε άλλες τοποθεσίες στην Ευρώπη. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει έως και 2.500 Ουκρανούς στρατιώτες που θα εκπαιδεύονται από συμβούλους των ΗΠΑ το μήνα, που σε περίοδο εξαμήνου θα ήταν συνολικά 15.000 που θα περνούσαν από το προτεινόμενο ενισχυμένο πρόγραμμα των ΗΠΑ.

Αυτή η αναφορά και άλλες, οι οποίες έχουν επίσης λεπτομερώς επεκτεινόμενα στρατιωτικά προγράμματα εκπαίδευσης για Ουκρανούς στην Ευρώπη υπό την επίβλεψη του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων στρατιωτικών μελών του ΝΑΤΟ, προκάλεσαν μια απάντηση την Παρασκευή από το Κρεμλίνο. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε την Πέμπτη πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συμμετέχουν τώρα άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

"Δεν πρέπει να λέτε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχουν σε αυτόν τον πόλεμο. Συμμετέχετε άμεσα σε αυτόν", είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

"Και όχι μόνο με την παροχή όπλων αλλά και με την εκπαίδευση του προσωπικού. Εκπαιδεύετε τον στρατό τους στο έδαφός σας, στα εδάφη της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών", επεσήμανε.

Επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του Κρεμλίνου, υπογραμμίζοντας πως ο πόλεμος μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων είναι «απαράδεκτος», αλλά υπογραμμίζοντας ότι η αυξανόμενη ανάμειξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αυξάνει σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο.

«Ακόμα κι αν κάποιος σχεδιάζει να το ξεκινήσει με συμβατικά μέσα, ο κίνδυνος κλιμάκωσης σε πυρηνικό πόλεμο θα είναι τεράστιος», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Τα σχόλια του Λαβρόφ είναι εξαιρετικά σημαντικά δεδομένου ότι μέχρι αυτό το σημείο η Μόσχα επέκρινε την «έμμεση» αμερικανική εμπλοκή. Ρώσοι αξιωματούχοι μίλησαν για την αυξανόμενη  φύση της σύγκρουσης στον πόλεμο με αντιπροσώπους. Αλλά τώρα φαίνεται πως το Κρεμλίνο βλέπει μια κλιμάκωση με την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

*πληροφορίες zerohedge.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail