Αυτά είναι τα πέντε καθήκοντα που είπε ο Πούτιν στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας να δώσουν προτεραιότητα

Ο Πρόεδρος Πούτιν συνεχάρη τους πρώην συναδέλφους του για την Ημέρα των Εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας όρισε πέντε καθήκοντα που πρέπει να δώσουν προτεραιότητα. Αυτά είναι τα εξής:
 
Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

1. Καταπολέμηση της τρομοκρατίας στις πρόσφατα επανενωμένες περιοχές της Novorossiya.

2. Εκρίζωση προδότων, κατασκόπων και διασπαστίκών στοιχείων.

3. Εντατικοποίηση των εργασιών για την ασφάλεια των συνόρων.

4. Καταπολέμηση των εθνο-εξτρεμιστικών αφηγήσεων "διαίρει και βασίλευε".

5. Και συνέχιση των παραδοσιακών καθηκόντων όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Καθένα από αυτά είναι σημαντικό με το δικό του τρόπο, αλλά όταν εξετάζονται συλλογικά, παρέχουν μια σαφέστερη εικόνα των σύγχρονων προκλήσεων ασφαλείας της Ρωσίας.

Είναι προφανές ότι οι αντισυμβατικές ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια έχουν αυξηθεί ως αποτέλεσμα της ειδικής επιχείρησης, την οποία αναγκάστηκε να ξεκινήσει για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας στην Ουκρανία, αφού το ΝΑΤΟ τις πέρασε εκεί. Ο προκύπτων πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ του Αμερικανού ηγέτη του Golden Billion και του Ρώσου μέλους του Global South που ηγούνται από κοινού οι BRICS & SCO είναι η πιο επικίνδυνη σύγκρουση του Νέου Ψυχρού Πολέμου σχετικά με την κατεύθυνση της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης .

Έχοντας αυτό υπόψη, είναι λογικό γιατί το πρώτο από τα πέντε καθήκοντα που έθεσε ο Πρόεδρος Πούτιν στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας να δώσουν προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στις πρόσφατα επανενωμένες περιοχές της Novorossiya. Οι δυνάμεις του Κιέβου που υποστηρίζονται πλήρως από το ΝΑΤΟ, αλλά με μέτωπο από την Ουκρανία, συνεχίζουν να στοχεύουν αμάχους εκεί ως μέρος του Υβριδικού Πολέμου του Τρόμου κατά της Ρωσίας. Αυτές οι πράξεις ασύμμετρης επιθετικότητας προωθούνται επειδή οι πληρεξούσιοι του Golden Billion δε διαθέτουν τα συμβατικά μέσα για να αλλάξουν τη Γραμμή Ελέγχου (LOC) όπως έχει σήμερα.

Οι τρομοκρατικές τους επιθέσεις, τόσο από την άποψη εκείνων που συνδέονται συνήθως με αυτήν την αντισυμβατική μέθοδο πολέμου όσο και από συγκριτικά πιο παραδοσιακές που σχετίζονται με τον εντοπισμό στόχων αμάχων για πυραυλικές επιθέσεις, υποστηρίζονται πίσω από την LOC από προδότες, κατασκόπους και διασπαστές. Αυτή η παρατήρηση εντάσσεται ομαλά στο δεύτερο έργο που σχετίζεται με την εκρίζωση αυτών των ξένων στοιχείων πληροφοριών, με προτεραιότητα τη Novorossiya αλλά και τις άλλες παραμεθόριες περιοχές και την υπόλοιπη Ρωσία ευρύτερα.

Το τρίτο καθήκον σχετίζεται άμεσα με τα δύο προηγούμενα και αφορά την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, έτσι ώστε τρομοκρατικά περιουσιακά στοιχεία να μην μπορούν πλέον να διεισδύσουν σε όλη την LOC. Ωστόσο, αυτό το συγκεκριμένο έργο είναι εξαιρετικά περίπλοκο, καθώς πολλοί από αυτούς που διασχίζουν τα σύνορα το κάνουν νόμιμα ως πρόσφυγες, γι' αυτό η προτεραιότητα πρέπει τώρα να στραφεί προς την αποτελεσματικότερη επαλήθευση τους. Ωστόσο, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας στέκονται προφανώς στο ύψος των καθηκόντων τους και σίγουρα θα ολοκληρώσουν αυτήν την ευαίσθητη αποστολή.

Προχωρώντας, η τέταρτη προτεραιότητα αναφέρεται στη διάσταση του πληροφοριακού πολέμου της «Δημοκρατικής Ασφάλειας», η οποία σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των οπλισμένων εθνο-εξτρεμιστικών αφηγήσεων "διαίρει και βασίλευε". «Η πολιτική φαντασία για «αποαποικιοποίηση της Ρωσίας» είναι καταδικασμένη να αποτύχει λόγω του πατριωτισμού του λαού της», αλλά αυτή η κοινωνικοπολιτικά ενισχυτική αντίληψη πρέπει να υποστηρίζεται συνεχώς ενόψει των ολοένα και πιο δημιουργικών μέσων πληροφοριακού πολέμου που στοχεύουν να σπείρουν τους σπόρους της εχθρότητας μεταξύ των ιστορικά κοσμοπολίτικων ανθρώπων της Ρωσίας.

Και τέλος, το τελευταίο καθήκον είναι απλώς οι υπηρεσίες ασφαλείας να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι έκαναν πάντα για να συνεχίσουν τα πάντα να λειτουργούν όπως πριν. Για τον σκοπό αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η σταυροφορία της χώρας κατά της διαφθοράς, να διατηρηθεί η προστασία των πόρων πληροφοριών της (που συνδέεται με το τέταρτο έργο αλλά περιλαμβάνει επίσης και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο) και να συνεχιστεί η διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων. Αυτές οι προτεραιότητες θα επιτρέψουν στη Ρωσία να διαφυλάξει την κοινωνικοοικονομική της ανάπτυξη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο Πρόεδρος Πούτιν υπενθύμισε στους πρώην συναδέλφους του ότι «η κρατική ασφάλεια, η σταθερότητα της κοινωνίας και η αξιόπιστη παροχή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων πολιτών είναι τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της δουλειάς σας» ολοκληρώνοντας την ομιλία του προς αυτούς. επαγγελματικές διακοπές. Όπως δήλωσε νωρίτερα στην ομιλία του, «Σε όλη την ιστορία της Πατρίδας μας, οι υπηρεσίες ασφαλείας υπήρξαν αξιόπιστος πυλώνας του κράτους», και αυτό είναι εξίσου σημαντικό στις μέρες μας όπως ήταν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail