Μας γονάτισαν...

Μας γονάτισαν... Θα έρθει στιγμή που η κοινωνία μας θα είναι όπως στις ημέρες του Νώε, αυτό διαβάζουμε στην Αγία Γραφή και συγκεκριμένα στο 24 κεφάλαιο στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Δεν απέχουμε πολύ από αυτό με τα γεγονότα που βιώνουμε τις τελευταίες δεκαετίες, όπου η κοινωνία μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Η κοινωνία μας αλλάζει ραγδαία όσο ποτέ άλλοτε. Οι θετικές επιστήμες, η τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, η εύκολη ενημέρωση, η τεχνητή νοημοσύνη και η έλλειψη της ανθρώπινης και συναισθηματικής νοημοσύνης, διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο όχι μόνο στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά σε ολόκληρες τις ανθρώπινες κοινωνίες και πλέον λιγότερο θετικά και περισσότερο αρνητικά.

Η λεγόμενη κλιματική αλλαγή, η αστικοποίηση των πληθυσμών, οι κοινωνικές ανισότητες, η έξαρση βίας πρώτα σε οικογενειακό και έπειτα σε κοινωνικό επίπεδο, η ελευθερία επικίνδυνων ιδεολογιών που καλύπτονται από τη νομοθεσία περί της καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, η αύξηση της κατανάλωσης, οι κοινωνικές αντιλήψεις κ.α. πολλά δημιουργούν νέες περίεργες καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα σε αυτό το αχανές πλαίσιο, η Κοινωνία μας χρειάζεται κάπου να προφυλαχτεί και να στηριχτεί και η ανάγκη της μετάδοσης του μηνύματος του Ευαγγελίου είναι πιο επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε. Διότι η Αγία Γραφή και προφυλάσσει και στηρίζει τον άνθρωπο. Στην Αγία Γραφή υπάρχουν γραμμένα όλα τα γεγονότα που βιώνει η ανθρωπότητα σήμερα και εκείνος που διαβάζει την Αγία Γραφή μπορεί να προφυλάσσεται αλλά και να διακρίνει το τι έρχεται στο άμεσο μέλλον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail