Οι αριθμοί ουρλιάζουν ότι ένα γιγαντιαίο τσουνάμι απολύσεων στις ΗΠΑ έχει τώρα αρχίσει

Γνωρίζαμε ότι οι οικονομικές συνθήκες χειροτέρευαν, αλλά αυτό γίνεται γελοίο. Σύμφωνα με το Challenger, Gray & Christmas, ο αριθμός των απολύσεων το Νοέμβριο ήταν 127 τοις εκατό υψηλότερος από τον Οκτώβριο. Αυτό δεν είναι απλώς μια τάση, είναι μια χιονοστιβάδα. Και σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021, ο αριθμός των απολύσεων το Νοέμβριο ήταν 417 τοις εκατό υψηλότερος. Αφιερώστε λίγο χρόνο και αφήστε αυτό το νούμερο να βυθιστεί. Μια αύξηση 417 τοις εκατό είναι μια κολοσσιαία αλλαγή. Ουσιαστικά, αυτοί οι αριθμοί μας λένε πως ένα τεράστιο τσουνάμι απολύσεων στις ΗΠΑ έχει τώρα ξεκινήσει και πιστεύω ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα το 2023 και μετά. Οι ηγέτες μας ακολούθησαν πολιτικές που ήταν εξαιρετικά καταστροφικές για την οικονομία των ΗΠΑ, και πολλοί από εμάς προειδοποιούσαμε ότι θα έφτανε μια μέρα απολογισμού. Λοιπόν, φαίνεται πως μια ημέρα λογαριασμών για τους εργάτες της Αμερικής είναι τώρα εδώ και οι επόμενοι μήνες δε θα είναι όμορφοι.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν υπάρχει τρόπος να περιστρέψετε αυτούς τους αριθμούς για να φαίνονται όμορφoi. Σημαντικές ανακοινώσεις απολύσεων εμφανίζονται στις ειδήσεις κάθε μέρα, και αυτό που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστικό:

Ο ρυθμός των περικοπών θέσεων εργασίας από τους εργοδότες των ΗΠΑ επιταχύνθηκε το Νοέμβριο, με τον αριθμό των απολύσεων να αυξάνεται κατά 127% από μόλις πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Challenger, Gray & Christmas.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν 76.835 περικοπές θέσεων εργασίας το Νοέμβριο, με επικεφαλής τον τομέα της τεχνολογίας, έδειξε η ανάλυση. Αυτό είναι 417% υψηλότερο από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.


Και αυτοί οι αριθμοί δεν περιλαμβάνουν καν τις τελευταίες απολύσεις που μόλις συνέβησαν.

Καθώς η νέα μας συντριβή στέγασης συνεχίζει να επιταχύνεται, η Wells Fargo αποφάσισε ότι τώρα είναι η ώρα να απολύσει «εκατοντάδες ακόμη υπαλλήλους στεγαστικών δανείων»:

Η Wells Fargo & Co. απέκοψε εκατοντάδες ακόμη υπαλλήλους στεγαστικών δανείων την Πέμπτη, η τελευταία από μια σειρά μειώσεων σε ολόκληρο τον κλάδο, αφού τα υψηλότερα επιτόκια σταμάτησαν την έκρηξη του στεγαστικού δανεισμού στην εποχή της πανδημίας.

Οι μειώσεις έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας προσωπικές πληροφορίες. Το τελευταίο κύμα έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων αυξήσεων επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για να τιθασεύσει τον επίμονο πληθωρισμό, ωθώντας τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στα υψηλότερα επίπεδά τους των τελευταίων δύο δεκαετιών. Οι αναχρηματοδοτήσεις έχουν στερέψει και ορισμένοι πιθανοί αγοραστές κατοικιών έχουν παραγκωνιστεί στη διαδικασία.


Κανονικά, οι μεγάλες εταιρείες θα ήταν αρκετά συμπονετικές ώστε τουλάχιστον να περιμένουν μετά την περίοδο των διακοπών για να αφήσουν τους ανθρώπους να φύγουν.

Αλλά τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει και πολλές από αυτές τις μεγάλες εταιρείες αισθάνονται πραγματικά μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης να μειώσουν τους μισθούς.

Συγκλονιστικά, αυτό περιλαμβάνει ακόμη και την FedEx:

Η FedEx Freight, ο μεγαλύτερος μεταφορέας της χώρας, θα αρχίσει να απολύει απροσδιόριστο αριθμό οδηγών την Κυριακή, επιβεβαίωσε η μονάδα της FedEx Corp. την Τετάρτη.

Οι εθελοντικές απολύσεις θα διαρκέσουν έως τις 6 Μαρτίου, με τους οδηγούς να λαμβάνουν εγγύηση για να επιστρέψουν στην εργασία τους, επιβεβαίωσε η μονάδα.

Η FedEx Freight προσφέρει στους οδηγούς ένα εβδομαδιαίο κίνητρο 300 $ για να δεχτούν άδεια. Οι συνολικές πληρωμές θα πραγματοποιηθούν όταν οι οδηγοί επιστρέψουν στην εργασία τους, σύμφωνα με τη μονάδα της FedEx.


Έχετε ακούσει ποτέ πως η FedEx απαλλάσσεται από τους εργαζόμενους πριν από τις διακοπές;

Ούτε εγώ έχω.

Αυτό είναι ανοησία.

Αν βλέπουμε τόσες απολύσεις τώρα, πώς θα είναι τα πράγματα όταν τελειώσουν οι διακοπές;

Σε αυτό το σημείο, ακόμη και η Federal Reserve παραδέχεται ότι έρχονται περισσότερες απολύσεις. Στην πραγματικότητα, οι αξιωματούχοι της Fed υπολογίζουν τώρα πως περίπου ένα εκατομμύριο Αμερικανοί θα χάσουν τις δουλειές τους μέχρι το τέλος του 2023:

Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις από τη συνεδρίαση της Fed έδειξαν ότι η ανεργία θα αυξηθεί στο 4,4% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, από το τρέχον ποσοστό του 3,5%. Αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι τον Ιούνιο, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είδαν το ποσοστό ανεργίας να φθάνει στο 3,7%. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως περίπου 1 εκατομμύριο Αμερικανοί θα χάσουν τις δουλειές τους από τώρα έως το τέλος του 2023.

Φυσικά, οι προβλέψεις της Fed είναι σχεδόν πάντα υπερβολικά αισιόδοξες.

Εάν οι προβλέψεις της Fed ήταν ακριβείς, θα εξακολουθούσαμε να βρισκόμασταν σε περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού αυτή την στιγμή.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν φτάσουμε στον επόμενο Δεκέμβριο και μόνο ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν χάσει τις δουλειές τους, θα πρέπει να έχουμε μια τεράστια εθνική γιορτή γιατί σίγουρα θα αντιπροσώπευε το είδος της «ήπιας προσγείωσης» που ήλπιζε ο Τζερόμ Πάουελ.

Περιττό να πούμε ότι αυτό το είδος αισιόδοξου σεναρίου δεν είναι πιθανό να διαδραματιστεί.

Όπως συζήτησα πριν από λίγες ημέρες, το 41 τοις εκατό όλων των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στην Αμερική δεν μπορούσαν να πληρώσουν ενοίκιο το Νοέμβριο.

Όταν περισσότερες από τέσσερις στις 10 μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν καν ενοίκιο, η οικονομία σας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Προειδοποίησα πως σύντομα θα αντιμετωπίζαμε μια σοβαρή ύφεση εάν η Fed συνέχιζε να αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια, και πολλοί άλλοι εξέδωσαν παρόμοιες προειδοποιήσεις.

Αλλά η Fed δεν άκουσε κανέναν από εμάς.

Στην πραγματικότητα, οι αξιωματούχοι της Fed συνεχίζουν να μας λένε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Ποια θα είναι λοιπόν η δικαιολογία τους όταν η οικονομία καταρρεύσει εντελώς;

Ακριβώς όπως η SBF, ίσως θα μας πουν πως «λυπούνται βαθιά για αυτό που συνέβη».

Αλλά τα εκατομμύρια των Αμερικανών που σύντομα θα χάσουν τη δουλειά τους θα έχουν καμία διάθεση να δεχτούν τέτοιες συγγνώμες;

Το να χάσεις μια καλά αμειβόμενη δουλειά που αγαπάς απόλυτα μπορεί να είναι απολύτως καταστροφικό.

Δυστυχώς, αναρίθμητοι Αμερικανοί θα πρέπει να υπομείνουν την ξαφνική απώλεια μιας δουλειάς τους επόμενους μήνες και καμία βαβούρα από τους ηγέτες μας δεν θα εξαλείψει τον πόνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail