Δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου της ΕΕ στη Ρωσία - Μήπως όμως ξεχνούν κάτι στις Βρυξέλλες;

Η Ursula von der Leyen προεδρεύει μιας εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για το θάνατο και την καταστροφή κατασκευασμένων «εχθρών» που δεν απειλούν την Ευρώπη.

Στις 30 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρότεινε «επιλογές στα κράτη μέλη για να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει για τις φρικαλεότητες και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία».

Kurt Nimmo - kurtnimmo.substack.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ, σε επιλεκτική καταδίκη, έγραψε στο Twitter «Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τα φρικτά εγκλήματά της».

Η υποκρισία που επιδεικνύεται από τη φον ντερ Λάιεν και την ΕΕ δεν είναι τίποτα λιγότερο από αξιοσημείωτη. Φαίνεται πως η συλλογικότητα της ΕΕ των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών πάσχει από αμνησία. Πριν από είκοσι τέσσερα χρόνια, ο Μπιλ Κλίντον και το ΝΑΤΟ βομβάρδισαν ανελέητα τη Γιουγκοσλαβία, στοχεύοντας τις μη στρατιωτικές υποδομές. Ο Rick Rozoff απαριθμεί τα εγκλήματα πολέμου:

Ένα επιβατικό τρένο, μια θρησκευτική πομπή, μια στήλη προσφύγων, τα κεντρικά γραφεία της Ραδιοτηλεόρασης της Σερβίας, ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών σκουπών, γέφυρες, αγορές, αυλές διαμερισμάτων, η ελβετική πρεσβεία στο Βελιγράδι και η κινεζική πρεσβεία επίσης, με τρεις δημοσιογράφους νεκρούς και άλλους 27 Κινέζους τραυματίες. Οι βόμβες διασποράς, οι βόμβες γραφίτη και τα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου χρησιμοποιήθηκαν ευρέως. Κανείς, ούτε ένα άτομο, δεν έχει λογοδοτήσει για αυτά τα εγκλήματα πολέμου. Ούτε για ό,τι θα έπρεπε να είναι έγκλημα πολέμου και ένα από τα πιο σοβαρά σε αυτό: σκόπιμα κατασκευασμένες και υπερβολικές ιστορίες θηριωδίας για να υποκινήσουν και να κλιμακώσουν έναν πόλεμο. Λίγοι δυτικοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα είχαν γλιτώσει από αυτή την κατηγορία για τους ρόλους τους το 1999.

«Υπήρχαν πτυχές της εκστρατείας του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας που παραβίαζαν τους αποδεκτούς κανόνες πολέμου, με το μεγαλύτερο παράδειγμα να είναι ο βομβαρδισμός του τηλεοπτικού σταθμού. Το ΝΑΤΟ στόχευσε σκόπιμα άοπλους μη μάχιμους, αυτό είναι το συμπέρασμα», είπε ο Ντάνκαν Μπούλιβαντ, συγγραφέας μιας έκθεσης για το Κοσσυφοπέδιο για το Κέντρο Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης του Λονδίνου, στους Irish Times το 2000.

Δεν οργανώθηκε δικαστήριο για τους ψυχοπαθείς που ήταν υπεύθυνοι για την τρομοκρατία και τη δολοφονία των Σέρβων. Ο Μπιλ Κλίντον, επίσης υπεύθυνος για την επίθεση στο Ιράκ και τη δολοφονία αμάχων, εκτός από τη διασφάλιση πως τα παιδιά του Ιράκ πέθαναν από την πείνα κάτω από ένα μεσαιωνικό καθεστώς κυρώσεων, δε θεωρήθηκε υπεύθυνος. Στην πραγματικότητα, τον περιέγραψαν στους «Churchillian tones» από βοηθούς και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης. Η παράνομη και ανήθικη βομβιστική επίθεση στην πρώην Γιουγκοσλαβία από τον Κλίντον έκανε ευκολότερη την εγκληματική εισβολή του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ.

Επειδή οι πολιτικοί και τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσίασαν τον πόλεμο κατά της Σερβίας ως ηθικό θρίαμβο, ήταν ευκολότερο για την κυβέρνηση Μπους να δικαιολογήσει την επίθεση στο Ιράκ, για την κυβέρνηση Ομπάμα να βομβαρδίσει τη Λιβύη και για την κυβέρνηση Τραμπ να βομβαρδίσει επανειλημμένα τη Συρία. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις έσπειραν το χάος που συνεχίζει να βρίζει τους υποτιθέμενους δικαιούχους.

Η Ursula von der Leyen και η ΕΕ έχουν αίματα στα χέρια τους. Οι ευρωπαϊκές χώρες εισήγαγαν Eurofighters, Tornados, βόμβες της σειράς MK 80 και άλλα πυρομαχικά και μηχανές θανάτου στη σύγκρουση στην Υεμένη. «Είναι επομένως οι ευρωπαϊκές εταιρείες όπλων που βοηθούν και υποκινούν φερόμενα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Υεμένη;» ρωτά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συνταγματικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παρά τις τεκμηριωμένες επιθέσεις σε σπίτια, αγορές, νοσοκομεία και σχολεία πολιτών – που πραγματοποιήθηκαν από τον στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας/ΗΑΕ – οι διεθνικές εταιρείες με έδρα την Ευρώπη συνεχίζουν να προμηθεύουν τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ με όπλα, πυρομαχικά και υλικοτεχνική υποστήριξη. Ευρωπαϊκοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέτρεψαν τις εξαγωγές χορηγώντας άδειες.

Παρά τα άφθονα στοιχεία για εγκλήματα πολέμου, το ΝΑΤΟ και το USG έλαβαν δωρεάν πάσο. «Ο γενικός εισαγγελέας εγκλημάτων πολέμου των Ηνωμένων Εθνών είπε σήμερα ότι δεν υπήρχε καμία βάση για επίσημη έρευνα για το εάν το ΝΑΤΟ διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας», ανέφεραν οι New York Times στις 3 Ιουνίου 2000.

Το ΝΑΤΟ είναι ο προτιμώμενος δήμιος. Η Διεθνής Αμνηστία, το 2014, επέκρινε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι αγνόησαν τα πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων στο Αφγανιστάν.

Το ΝΑΤΟ κατηγορήθηκε επίσης για εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη. Μια έκθεση που εκδόθηκε το 2012 από τον Αραβικό Οργανισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μαζί με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Διεθνή Κοινοπραξία Νομικής Βοήθειας, αναφέρει λεπτομερώς την απρόβλεπτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το ΝΑΤΟ.

«Μεταξύ των πολιτικών τοποθεσιών που επισκέφτηκε η αποστολή που είχε χτυπηθεί από βόμβες και πυραύλους του ΝΑΤΟ ήταν σχολεία και κολέγια, μια περιφερειακή αποθήκη τροφίμων Zliten, το Γραφείο του Διοικητικού Ελεγκτή στην Τρίπολη και ιδιωτικές κατοικίες», σημειώνει η έκθεση.

Τον Νοέμβριο του 2011, «ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC), Λουίς Μορένο Οκάμπο, δήλωσε πως «υπάρχουν ισχυρισμοί για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από δυνάμεις του ΝΑΤΟ (και) αυτοί οι ισχυρισμοί θα εξεταστούν αμερόληπτα και ανεξάρτητα». Τα εγκλήματα. περιλαμβάνουν το «λιντσάρισμα» του Μοαμάρ Καντάφι, μια βάναυση πράξη που προκάλεσε ταραχές από την τότε υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Καμία ειδική επιτροπή δε συγκροτήθηκε για να εξετάσει αυτά τα εγκλήματα πολέμου, αν και το ΔΠΔ διέταξε τη σύλληψη του γιου του Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, και άλλων υποστηρικτών του. Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι σκοτώθηκαν άμαχοι μετά τη χρήση 7.642 όπλων αέρος-εδάφους.

«Παρόλο που ο εισαγγελέας του ΔΠΔ είπε ότι θα ερευνούσε εγκλήματα πολέμου και από τις δύο πλευρές, την προθυμία με την οποία άρπαξε τους ισχυρισμούς για μια πολιτική του Καντάφι να ενθαρρύνει τον βιασμό, με εκατοντάδες θύματα, και την παροχή «φαρμάκων τύπου viagra». στις δυνάμεις του, δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει την αντίληψη της αντικειμενικότητας όταν δεν τεκμηριώθηκαν», γράφει ο Ίαν Μάρτιν , διευθυντής της αποστολής υποστήριξης του ΟΗΕ στη Λιβύη από το 2011-12 και πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα εγκλήματα πολέμου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, ενός επιθετικού και επαναλαμβανόμενου παραβάτη του διεθνούς δικαίου. Το Πρωτόκολλο Ι των Συμβάσεων της Γενεύης του 1977 αναφέρει ρητά:

Απαγορεύεται η επίθεση, καταστροφή, αφαίρεση ή καθιστώντας άχρηστα αντικείμενα απαραίτητα για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού, όπως τρόφιμα, γεωργικές εκτάσεις για την παραγωγή ειδών διατροφής, καλλιέργειες, ζώα, εγκαταστάσεις πόσιμου νερού και προμήθειες και αρδευτικές εργασίες, για το συγκεκριμένο σκοπό της άρνησης της διατροφικής τους αξίας για τον άμαχο πληθυσμό ή για το αντίπαλο μέρος, όποιο και αν είναι το κίνητρο, είτε για να πεθάνουν οι άμαχοι, να τους αναγκάσουν να απομακρυνθούν ή για οποιοδήποτε άλλο κίνητρο.

Η Ρωσία πράγματι παραβιάζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Ωστόσο, εδώ στη «Δύση», μας δίνεται μόνο η μισή ιστορία. Στην πραγματικότητα, μας δίνονται λιγότερα από τα μισά και αναμένεται να πιστέψουμε ένα πάσο ψεμάτων, τα οποία εκτοξεύονται καθημερινά από τα εταιρικά μέσα προπαγάνδας του πολέμου. Καμία αναφορά στους νεοναζί στην Ουκρανία που ήταν αφιερωμένοι στην απαγωγή, βασανισμό και δολοφονία εθνικών Ρώσων στο Λούγκανσκ, το Ντόνετσκ και αλλού στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Για παράδειγμα της βίαιης τιμωρίας που επιβάλλουν αυτοί οι υπερεθνικιστές στους εχθρούς τους, μην κοιτάξετε πέρα ​​από τον εμπρησμό του εργατικού κτιρίου στην Οδησσό.

Η αναφορά των εγκλημάτων πολέμου από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης είναι εξαιρετικά επιλεκτική και προκατειλημμένη.

Καμία αναφορά στο παράνομο πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από τη USG που ανέτρεψε τον εκλεγμένο ηγέτη της Ουκρανίας για το έγκλημά του πως αναζητούσε μια καλύτερη συμφωνία με τη Ρωσία από την ΕΕ που υποστηρίζει τους νεοφιλελεύθερους.

Καμία αναφορά για κακοποιούς νεοναζί που έβαλαν φωτιά σε ένα εργατικό κτίριο στην Οδησσό, σκοτώνοντας περίπου 50 ή περισσότερους ακτιβιστές κατά του Μαϊντάν (αυτή η είδηση ​​που αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό είναι θαμμένη κάτω από ιστορίες που απεικονίζουν υποτιθέμενα ρωσικά εγκλήματα).

Καμία αναφορά στις αγνοημένες συμφωνίες Μινσκ Ι και ΙΙ που συνήφθησαν το 2014 και το 2015 για να τερματιστεί ο «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ των νεοναζιστικών ταξιαρχιών που είναι ενσωματωμένες στον ουκρανικό στρατό και των «ανομιστών» στο Ντονμπάς.

Η USG και οι Ευρωπαίοι «εταίροι» της (στο έγκλημα) βασίζονται στην αμνησιακή αντίληψη ενός μόνιμα εξαπατημένου και χειραγωγούμενου κοινού για να υποστηρίξουν ή να παραμείνουν αποκομμένοι και απαθείς στους αιματηρούς νεοφιλελεύθερους πολέμους και τις αρπαγές αρπαγής πόρων.

Το Ιράκ χρησιμεύει ως το πρωταρχικό παράδειγμα, αν και αυτό που έκανε η USG εκεί έχει ξεχαστεί σε μεγάλο βαθμό και δεν θεωρείται σχετικό με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Η πρόθεση και η προσπάθεια του βομβαρδισμού της ζωής και των εγκαταστάσεων των πολιτών ήταν να καταστρέψει συστηματικά την υποδομή του Ιράκ αφήνοντάς το σε προβιομηχανική κατάσταση», κατηγόρησε η Έκθεση του 1992 προς την Εξεταστική Επιτροπή για το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου.

Ο άμαχος πληθυσμός του Ιράκ εξαρτιόταν από τις βιομηχανικές δυνατότητες. Η αμερικανική επίθεση άφησε το Ιράκ σε μια σχεδόν αποκαλυπτική κατάσταση, όπως ανέφεραν οι πρώτοι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών μετά τον πόλεμο. Μεταξύ των εγκαταστάσεων που στοχοποιήθηκαν και καταστράφηκαν ήταν:

* Παραγωγή, ρελέ και μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας.

* συστήματα επεξεργασίας νερού, άντλησης και διανομής και ταμιευτήρες.

* τηλεφωνικά και ραδιοφωνικά κέντρα, σταθμοί αναμετάδοσης, πύργοι και εγκαταστάσεις μετάδοσης·

* Εγκαταστάσεις και αγορές επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής τροφίμων, εγκαταστάσεις γάλακτος και ποτών για βρέφη, εγκαταστάσεις εμβολιασμού ζώων και εγκαταστάσεις άρδευσης·

* Εγκαταστάσεις σιδηροδρομικών μεταφορών, αποθήκες λεωφορείων, γέφυρες, κόμβοι αυτοκινητοδρόμων, αυτοκινητόδρομοι, σταθμοί επισκευής αυτοκινητοδρόμων, τρένα, λεωφορεία και άλλα οχήματα δημόσιας μεταφοράς, εμπορικά και ιδιωτικά οχήματα·

* πηγάδια και αντλίες πετρελαίου, αγωγοί, διυλιστήρια, δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου, σταθμοί ανεφοδιασμού βενζίνης και βυτιοφόρα και φορτηγά μεταφοράς καυσίμων και δεξαμενές αποθήκευσης κηροζίνης.

* συστήματα επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων. εργοστάσια που ασχολούνται με την πολιτική παραγωγή, π.χ. συναρμολόγηση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και αυτοκινήτων. και

* ιστορικά τοπόσημα και αρχαίοι χώροι.

Ωστόσο, υπάρχει διαφορά μεταξύ του SMO (Special Military Operation) του Πούτιν και της εισβολής του Μπους στο Ιράκ. Η Ρωσία αντιμετωπίζει έναν ανταγωνιστικό εχθρό στα σύνορά της, εγκαθιστώντας πυραυλικά συστήματα και διεξάγοντας στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ υποστηρίζει τους λυσσασμένους υπερεθνικιστές νεοναζί που είναι απασχολημένοι με βομβαρδισμούς Ρώσων πολιτών στο Ντονμπάς.

Το Ιράκ, από την άλλη πλευρά, δεν διέθετε στρατεύματα και πυραύλους στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν αποτελούσε απειλή για τα «συμφέροντα» των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Ήταν μια νεοφιλελεύθερη δουλειά να καταρριφθεί ένα αραβικό έθνος που ήταν εκείνη την εποχή το πιο προηγμένο έθνος στη Μέση Ανατολή (η Λιβύη, το πιο προηγμένο έθνος στην Αφρική, με πιθανή εξαίρεση τη Νότια Αφρική, εξοντώθηκε επίσης με ψευδή «ανθρωπιστική» μάσκα). Οι νεοσυντηρητικοί είπαν ψέματα για τα όπλα μαζικής καταστροφής, όπως και τώρα ότι η Ρωσία θέλει να ανακτήσει το χαμένο σοβιετικό της έδαφος.

Η Ursula von der Leyen προεδρεύει μιας εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για το θάνατο και την καταστροφή κατασκευασμένων «εχθρών» που δεν απειλούν την Ευρώπη. Ουσιαστικά ζητά το πάγωμα των Ευρωπαίων που εξαρτώνται από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία σε τιμές ευκαιρίας και πόλεμο χωρίς τέλος ή μια αντιληπτή έξοδο.

Οι ψυχοπαθείς λένε ψέματα και διεξάγουν πόλεμο χωρίς ενδοιασμούς. Ο Μπάιντεν και η παρέα των νεοσυντηρητικών και των «ανθρωπιστικών παρεμβατιστών» έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι δε θα υπάρξει ειρήνη έως ότου ο Ζελένσκι και οι υπερεθνικιστές ψυχοπαθείς του αποφασίσουν να διαπραγματευτούν με τον Πούτιν. Δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο να το κάνουν, λαμβάνοντας υπόψη το έκδηλο και παράλογο μίσος για όλα τα ρωσικά πράγματα.

«Ο Andriy Biletsky, ηγέτης του κόμματος του Εθνικού Σώματος, απείλησε τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky με βία το 2019 εάν διέταζε τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις να αποσυρθούν από το Donbas», γράφει ο David Shavin.

Ο Μπιλέτσκι ήταν ο πρώτος διοικητής του τάγματος Αζόφ και συνιδρυτής του εθνικιστικού κινήματος Σοσιαλιστικό Εθνικό Κόμμα - με άλλα λόγια, είναι ένας αφοσιωμένος νεοναζί ένοχος, μεταξύ άλλων εγκλημάτων, ότι ξυλοκόπησε έναν δημοσιογράφο σχεδόν μέχρι θανάτου. Η φιλοσοφία του Biletsky μπορεί να συμπυκνωθεί από το ακόλουθο απόφθεγμα: είναι δουλειά των νεοναζί να «οδηγήσουν τις λευκές φυλές του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία... ενάντια στους σημίτες Untermenschen».

Αυτό είναι το είδος των μεμονωμένων εκατομμυρίων τρομερά ανίδεων ανθρώπων που υποστηρίζουν εν αγνοία τους όταν βάζουν μια μικρή κίτρινη και μπλε σημαία της Ουκρανίας στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail