Η Ουκρανία χτυπά τη ρωσική πυρηνική τριάδα στο Ένγκελς: Ακολουθούν επικίνδυνες συνέπειες

Η επίθεση κατά των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων στην πόλη Ένγκελς έδειξε ότι το καθεστώς του Κιέβου ήταν έτοιμο για τα περισσότερα ριζοσπαστικά μέτρα.

Η αεροπορική βάση των στρατηγικών βομβαρδιστικών ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα δέχτηκε επίθεση στις 5 Δεκεμβρίου στο Ένγκελς, στην περιοχή Σαράτοφ. Αργότερα αναφέρθηκε πως ένα φορτηγό καυσίμων έπιασε φωτιά σε αεροδρόμιο κοντά στο Ryazan, σημειώθηκε έκρηξη. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι άλλοι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Λιούμπα Λούλκο - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι αρχές των περιοχών Σαράτοφ και Ριαζάν δε σχολίασαν την κατάσταση. Δεν υπήρξαν επείγοντα περιστατικά σε αστικές εγκαταστάσεις στην πόλη Σαράτοφ, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Ρομάν Μπουσάργκιν.

Τον Αύγουστο και το Νοέμβριο, UAV επιτέθηκαν σε στρατιωτικά αεροδρόμια στην Κριμαία. Οι ρωσικές αρχές το αναγνώρισαν ως τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράχθηκαν από την Ουκρανία.

Το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου, ένα άγνωστο αεροσκάφος συνετρίβη στο διάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Ένγκελς. Από την επίθεση υπέστησαν ζημιές δύο αεροσκάφη και δύο άτομα τραυματίστηκαν. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, είπε το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

Ο πολιτικός επιστήμονας Πάβελ Ντανιλίν έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι θα χρειαζόταν ένα βαρύ τετρακόπτερο για να πραγματοποιήσει μια πράξη δολιοφθοράς στον Ένγκελς. Για να πραγματοποιήσετε μια πράξη δολιοφθοράς στο Ryazan - "ένα ελαφρύ drone με 2 χειροβομβίδες είναι αρκετό".

Η Δύση μπορεί να δει το επίπεδο προστασίας των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων

Η ζημιά δεν ήταν κρίσιμη, αλλά η Δύση μπορεί τώρα να δει το επίπεδο ασφάλειας στα ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια. Η Δύση μπορεί έτσι να υποθέσει πως οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις προστατεύονται ελάχιστα.

Αυτό μπορεί να τους κάνει να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Kots έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι δεν υπήρχαν στρατηγικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία που θα μπορούσαν να θεωρηθούν απολύτως ασφαλείς. Δικαίως πιστεύει πως η Ουκρανία θα τους χτυπήσει «απλά με βάση τις δυνατότητές της».

Ορισμένες δημοσιεύσεις δημοσίευσαν δορυφορικές εικόνες του αεροδρομίου Ένγκελς αναρωτιούνται γιατί τα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας δεν προστατεύονταν με τσιμεντένιες κατασκευές που θα μπορούσαν να τα καλύψουν πλήρως.

"Στις 2 Δεκεμβρίου, οι EurAsian Times δημοσίευσαν ένα άρθρο που έδειχνε δορυφορικές εικόνες του αεροδρομίου. Έδειξαν τάνκερς δίπλα σε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας. Τα βομβαρδιστικά φαίνονται να στέκονται πτέρυγα με πτέρυγα. Η απόσταση μεταξύ τους ήταν τόσο μικρή ώστε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός ανεφοδιασμού θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει συνέπειες», έγραψε ο μπλόγκερ Αντρέι Μεντβέντεφ.

Ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ έγραψε στο κανάλι του Telegram "Markov's Logic" ότι η επίθεση στο αεροδρόμιο στο Ένγκελς ήρθε ως μια κοινή πράξη δολιοφθοράς στο πλαίσιο στρατιωτικών επιχειρήσεων. Έχει μόνο μια ερώτηση - γιατί ο ρωσικός στρατός δεν ενεργεί δραστηριότητες δολιοφθοράς;

Τίθεται επίσης ένα άλλο ερώτημα: Πώς θα απαντήσει η Ρωσία; Την τελευταία φορά, μια επίθεση αυτής της κλίμακας στη γέφυρα της Κριμαίας οδήγησε στην έναρξη της καταστροφής του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail