Λαβρόφ: Η συλλογική Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει από καιρό κηρύξει πόλεμο στη Ρωσία

Mikhail Metzel/POOL/TASS
Freepen.gr - Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συλλογική Δύση κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία πριν από πολύ καιρό, κυρίως μετά το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα Great Game, ένα απόσπασμα της οποίας μεταδόθηκε από το Channel One την Τετάρτη, μεταδίδει το TASS.

"Η συλλογική Δύση, της οποίας ηγείται μια πυρηνική δύναμη - οι Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται σε πόλεμο μαζί μας. Αυτός ο πόλεμος μας κηρύχθηκε πριν από πολύ καιρό, μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία που ενορχηστρώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά τις συμφωνίες του Μινσκ που κανείς δεν επρόκειτο να εφαρμόσει, όπως φαίνεται τώρα, και η κ. Μέρκελ το επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά» είπε ο Λαβρόφ.

Σε μια συνέντευξη στη γερμανική εθνική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit που δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, η Μέρκελ περιέγραψε τη σύναψη των συμφωνιών του Μινσκ το 2014 ως μια προσπάθεια να δοθεί στην Ουκρανία χρόνος να δυναμώσει. 

Υποστήριξε ότι ήταν σαφές σε όλους πως η σύγκρουση είχε σταματήσει και το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί, «αλλά αυτό ήταν που έδωσε στην Ουκρανία ανεκτίμητο χρόνο». Εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να παράσχουν υποστήριξη στο Κίεβο εκείνη την εποχή στον ίδιο βαθμό που έκαναν τώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail