Ο Πέτρο Ποροσένκο έχασε τη μισή περιουσία του από τις 22 Φεβρουαρίου

Freepen.gr - Ο Πέτρο Ποροσένκο, ο πέμπτος πρόεδρος της Ουκρανίας, δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος σε δολάρια, ανέφερε το περιοδικό Forbes.

Το έντυπο δημοσίευσε τη λίστα με τους 20 πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ουκρανίας. Ο Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας ζαχαροπλαστικής Roshen, κατατάχθηκε 12ος στη λίστα. Από το Φεβρουάριο του 2022, η περιουσία του Ποροσένκο μειώθηκε από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 730 εκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία των 20 πλουσιότερων επιχειρηματιών της Ουκρανίας μειώθηκε συνολικά κατά περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανέφερε επίσης η δημοσίευση.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ δήλωσε νωρίτερα πως η ουκρανική οικονομία θα μπορούσε να πέσει έως και 50 τοις εκατό στο πλαίσιο των επιθέσεων στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας και σε άλλες κρίσιμες υποδομές.

Ο επιχειρηματίας Rinat Akhmetov αναδείχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία στην κατάταξη του Forbes Ukraine. Η περιουσία του όμως μειώθηκε από 13,7 σε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα χρόνο.

Οι συνιδιοκτήτες της Grammarly Maxim Litvin και Alexander Shevchenko έρχονται δεύτεροι και τρίτοι με 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail