Ο Βούτσιτς προέτρεψε τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο να αφαιρέσουν τα οδοφράγματα

RIA Novosti / Alexey Druzhinin
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς προέτρεψε τους Σέρβους να ολοκληρώσουν τις ενέργειές τους κατά των αυτοαποκαλούμενων αρχών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και να απομακρύνουν τα οδοφράγματα, δήλωσε ο διευθυντής της Καγκελαρίας για το Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια υπό την κυβέρνηση της χώρας, Πέταρ Πέτκοβιτς σύμφωνα με το Reuters.

"Λάβαμε διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ότι κανένας από τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις και τα οδοφράγματα δεν θα καταδιωχθεί ή θα κρατηθεί", ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τον Σέρβο αξιωματούχο.

Ο Πέτκοβιτς σημείωσε πως οι σερβικές αρχές έλαβαν επίσης εγγυήσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου. Υποσχέθηκαν ότι δεν θα έρθουν στα βόρεια της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας χωρίς τη συγκατάθεση του διοικητή της αποστολής KFOR του ΝΑΤΟ και εκπροσώπων του τοπικού πληθυσμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail