Ο Πούτιν εξηγεί τους λόγους πίσω από τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στην υποδομή της Ουκρανίας

Владимир Смирнов, ТАСС
Freepen.gr -  Με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Συζητήθηκαν διάφορες πτυχές της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγησε για άλλη μια φορά λεπτομερώς τις θεμελιώδεις ρωσικές προσεγγίσεις για τη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Εστίασε την προσοχή στην καταστροφική γραμμή των δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, που τροφοδοτούν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα κι εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό. 

Όλα αυτά, καθώς και η συνολική πολιτική και οικονομική υποστήριξη για την Ουκρανία, οδηγούν στο γεγονός ότι το Κίεβο απορρίπτει εντελώς την ιδέα οποιωνδήποτε διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο Πούτιν. Επιπλέον, αυτό τονώνει τους ριζοσπάστες Ουκρανούς εθνικιστές να διαπράττουν όλο και περισσότερα αιματηρά εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε τη γερμανική πλευρά να επανεξετάσει τις προσεγγίσεις της στο πλαίσιο των ουκρανικών γεγονότων.

Σημειώθηκε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέφυγαν εδώ και καιρό στοχευμένες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ορισμένων στόχων στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά τώρα τέτοια μέτρα έχουν γίνει μια αναγκαστική και αναπόφευκτη απάντηση στις προκλητικές επιθέσεις του Κιέβου κατά της ρωσικής πολιτικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας της Κριμαίας και ενεργειακών εγκαταστάσεων.

Στην ίδια σειρά βρίσκεται η τρομοκρατική ενέργεια κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2, οι συνθήκες της οποίας απαιτούν διαφανή έρευνα με τη συμμετοχή ρωσικών εξειδικευμένων δομών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail