Το Πεντάγωνο μπορεί να ξεμείνει από χρήματα για την Ουκρανία – Politico

Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν οβίδα M777 στην ανατολική Ουκρανία, 23 Νοεμβρίου 2022. -  Αnatolii Stepanov / ΑFΡ
Freepen.gr - Μια επικείμενη περικοπή των πιστώσεων του Πενταγώνου θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί στην στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου πυροβολικού και πυρομαχικών, ανέφερε το περιοδικό Politico το Σάββατο, επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα του υπουργείου Άμυνας και αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Το Κογκρέσο έχει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο για την άμυνα ολόκληρου του έτους, γνωστό ως συνεχιζόμενο ψήφισμα ή CR, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί συζητούν τις πιστώσεις. Ωστόσο, το ψήφισμα θα περιόριζε τη χρηματοδότηση του Πενταγώνου κατά 29 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 3,7%, σε σύγκριση με αυτό που ζήτησε ο Λευκός Οίκος για το οικονομικό έτος 2023, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αυτό σημαίνει πως το Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να σταματήσει βασικά έργα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας προς το Κίεβο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής του με τη Ρωσία.

Ο Μάικλ ΜακΚόρντ, ο οικονομικός διευθυντής του Πενταγώνου, φέρεται να είπε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την αποστολή νέων πυρομαχικών στην Ουκρανία καθώς τα κεφάλαια για το Κίεβο θα εξαντληθούν την άνοιξη.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε μια κινητική μάχη, και εμείς είμαστε ο Νο. 1 βοηθός τους… Αν τους τελειώσουν τα πυρομαχικά, είναι σε άσχημη θέση.

Λέγεται ότι η μείωση των δαπανών θα μπορούσε επίσης να καθυστερήσει τις βελτιώσεις για πολλά μεγάλα οπλικά συστήματα, όπως το οβιδοβόλο M777, το οποίο προμηθεύεται από τις ΗΠΑ στα ουκρανικά στρατεύματα.

Άλλες πιθανές ελλείψεις που περιγράφονται στα έγγραφα που αναφέρει το Politico περιλαμβάνουν καθυστερήσεις στην προμήθεια βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας με πυρηνική ικανότητα B-21 Raider και υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Columbia.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail