Οι ΗΠΑ μεταφέρουν την έρευνα βιοόπλων από την Ουκρανία – Μόσχα

webandi / pixabay
Freepen.gr - Αφού αποκαλύφθηκαν οι επιχειρήσεις εργαστηρίων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, το Πεντάγωνο ήταν απασχολημένο με τη μεταφορά της έρευνας για τα βιοόπλα του σε άλλες χώρες, δήλωσε ο επικεφαλής των Ρωσικών Στρατευμάτων Πυρηνικής Βιολογικής και Χημικής Άμυνας, Ιγκόρ Κιρίλοφ, σημειώνει το RT.

«Το Πεντάγωνο εργάζεται ενεργά για να μεταφέρει τα ημιτελή ερευνητικά του έργα στις χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης», επέμεινε ο Κιρίλοφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης το Σάββατο.

Οι Αμερικανοί ενισχύουν επίσης τη συνεργασία με την Καμπότζη, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, την Κένυα και ορισμένα άλλα έθνη στον Ινδο-Ειρηνικό και την Αφρική, με «το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να ενδιαφέρεται περισσότερο για χώρες που διαθέτουν ήδη εργαστήρια με υψηλό επίπεδο βιοσυγκράτησης» , πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον διοικητή, στοιχεία για παράνομες επιχειρήσεις εργαστηρίων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία παρουσιάστηκαν στη διάσκεψη του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, που έλαβε χώρα στη Γενεύη μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 16 Δεκεμβρίου.

Περιλάμβανε «έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία pvw η εργασία με συστατικά βιολογικών όπλων και μελέτες παθογόνων ιδιαίτερα επικίνδυνων σημαντικών λοιμώξεων είχαν πραγματοποιηθεί στο έδαφος της Ουκρανίας με οικονομική, επιστημονική, τεχνική και υποστήριξη προσωπικού των ΗΠΑ», σημείωσε. 

Έγγραφα που έλαβε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία αποκαλύπτουν ότι «στρατιωτικο-βιολογικά προγράμματα» έχουν πραγματοποιηθεί από οργανισμούς όπως το Ερευνητικό Ινστιτούτο κατά της Πανώλης Mechnikov στο Κίεβο, το Ινστιτούτο Κτηνιατρικής στο Χάρκοβο και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Υγιεινής που εδρεύει στο Λβιβ, είπε ο Κιρίλοφ. Αυτά τα αρχεία ανέφεραν επίσης τρεις εργολάβους του Πενταγώνου και επτά υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail