Michael Rubin: Οι ΗΠΑ πρέπει να εγγυηθούν στην Ελλάδα και την Κύπρο ένα ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα

Freepen.gr - Για ακόμη μια φορά ο γνωστός αναλυτής, Μάικλ Ρούμπιν υποστηρίζει την αναγκαιότητα μιας άλλης προσέγγισης των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά σε άρθρο του με τίτλο "Το Επικίνδυνο Μάθημα Που Πήρε Ο Ερντογάν Της Τουρκίας Από Τον Πούτιν" στο 19fortyfive.com.

Ο Ρούμπιν αναφέρει:

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες είναι συχνά αντιδραστικοί και προσεγγίζουν τις κρίσεις με μυωπία. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, ωστόσο, δε μένει στην Ουκρανία. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ή το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σπάνια εξετάζουν πώς τα προηγούμενα που δημιουργούν μπορούν να μειώσουν το κόστος της επιθετικότητας αλλού.

Σκεφτείτε την Τουρκία: Τις τελευταίες ημέρες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένα απειλήσει πως θα εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους στην Αθήνα, εκτός εάν η Ελλάδα συμβιβαστεί με την κυριαρχία της στο Αιγαίο Πέλαγος. Οι απειλές του Ερντογάν ήταν και οι δύο προβλέψιμες, δεδομένου του «αμφίβολου» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και δεδομένου του τρόπου με τον οποίο είδε τη βομβιστική δουλειά του Πούτιν.

Οι απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας προηγούνται χρονικά της κυβέρνησης Μπάιντεν. Και οι δύο Πρόεδροι Ομπάμα και Τραμπ ήταν στην καλύτερη περίπτωση άνισοι όσον αφορά την Τουρκία και συμφιλιωτικοί στη χειρότερη. Καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να κατευνάσει την Τουρκία, ωστόσο, οι απειλές έχουν γίνει χειρότερες. Οι απαιτήσεις του Ερντογάν προς την Ελλάδα είναι εξίσου παράλογες και ληστρικές, όπως και οι απειλές του Πούτιν για την Ουκρανία. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ έχει δίκιο να δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να θέσουν υπόλογο τον Ερντογάν για τις πράξεις του. Ο Ερντογάν λειτουργεί με την ψευδαίσθηση πως δε θα έχει κόστος για την αγανάκτησή του, επειδή είδε το Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εμβολιάζουν αποτελεσματικά τους ομοίους του που, όπως ο Ερντογάν, θέλουν να ανατρέψουν τη φιλελεύθερη τάξη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αντί να αμφισβητούμε, ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να δείξουμε στην Τουρκία ότι η επιθετικότητα δεν είναι ακίνδυνη. Οι απειλές που κάνει τώρα ο Ερντογάν θα πρέπει να επαρκούν για τον τερματισμό όλων των στρατιωτικών πωλήσεων και συνεργασίας με την Τουρκία. Ακριβώς όπως ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν έθεσε κάποτε εμπάργκο στην Κύπρο, σήμερα είναι καιρός για τον Μπάιντεν -ή το Κογκρέσο, εάν ο Μπάιντεν δεν προχωρήσει - να θέσει εμπάργκο στην Τουρκία. Ούτε θα πρέπει να υπάρξουν άλλοι κατάπλοες πολεμικών μας πλοίων ή κοινές ασκήσεις. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα πρέπει να μετεγκατασταθεί από το Ιντσιρλίκ . Φανταστείτε το στρατιωτικό ισοδύναμο των Baltimore Colts που αναχωρούν για την Ινδιανάπολη στη μέση της νύχτας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εγγυηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο ένα ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα . Η καλύτερη επίθεση είναι μια ισχυρή άμυνα: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αναπτύξουν αντιπυραυλικά και αντι-drone συστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο σήμερα, αντί μετά από οποιοδήποτε ατύχημα ή χτύπημα. Ομοίως, ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί ένας ασταθής δικτάτορας στην Τουρκία από το να επιτεθεί στη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι να διασφαλιστεί πως η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε είδος. Τέλος, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι ο Ερντογάν μπορεί να θέλει να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων από την οικονομική κακοδιαχείρισή του μιλώντας για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και της Σύμβασης του Μοντρέ, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή δε θα είναι προς όφελος της Τουρκίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η ειρήνη είναι να αυξηθεί το κόστος του πολέμου. Το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Λευκός Οίκος είναι ότι έχει πείσει τους δικτάτορες πως μπορούν να δράσουν χωρίς κόστος. Όσο ο Πούτιν, ο Σι ή ο Ερντογάν πιστεύουν ότι είναι απρόσβλητοι από τις συνέπειες της επιθετικότητας, τότε μια επίθεση γίνεται πιο πιθανή.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται καθημερινά πιο επικίνδυνη. Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο δεν μπορούν πλέον απλώς να ευχηθούν να φύγει η αλαζονεία και η επιθετικότητα του Ερντογάν. Ήρθε η ώρα να τσακίσουμε τη μύγα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail