15 γεγονότα που αποδεικνύουν ότι μια τεράστια οικονομική κατάρρευση συμβαίνει ήδη αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ

Οι οικονομικές συνθήκες απλώς χειροτερεύουν. Καθώς ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στο 2023, βρισκόμαστε σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού την ίδια στιγμή που η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται πραγματικά. Και όπως είδαμε το 2008, οι εργοδότες πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις καθώς μια κατάρρευση της αγοράς κατοικιών σαρώνει ολόκληρο το έθνος. Εκείνοι που περίμεναν την έκρηξη της οικονομίας των ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν να περιμένουν, επειδή μια οικονομική κατάρρευση έφτασε και επίσημα. Τα παρακάτω είναι 15 γεγονότα που αποδεικνύουν πως μια τεράστια οικονομική κατάρρευση συμβαίνει ήδη αυτή την στιγμή…

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

#1 Οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών έχουν πλέον μειωθεί για 10 συνεχόμενους μήνες.

#2 Οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 35,4 τοις εκατό τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ετήσια μείωση στις υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών από την κατάρρευση της Lehman Brothers.

#3 Το συναίσθημα των οικοδόμων έχει πλέον πέσει για 12 συνεχόμενους μήνες .

#4 Το κόστος κατασκευής σπιτιού έχει αυξηθεί περισσότερο από 30 τοις εκατό από τις αρχές του 2022.

#5 Ο αριθμός των αδειών για μονοκατοικίες μειώνεται για εννέα συνεχόμενους μήνες.

#6 Ο δείκτης Empire State Manufacturing Index έχει βυθιστεί «σε αρνητικό 11,2 το Δεκέμβριο» . Αυτός ο αριθμός ήταν πολύ κατώτερος των προσδοκιών.

#7 Το Νοέμβριο, παρατηρήσαμε τη μεγαλύτερη πτώση στις λιανικές πωλήσεις που έχουμε δει όλο το χρόνο.

#8 Ακόμη και τα μεγαλύτερα ονόματα στη Wall Street αρχίζουν να αφήνουν τους εργαζόμενους να φύγουν. Μάλιστα, αναφέρεται πως η Goldman Sachs θα απολύσει σύντομα περίπου 4.000 υπαλλήλους.

#9 Η Federal Reserve παραδέχεται ότι ο αριθμός των πραγματικών θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει υπερεκτιμηθεί κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο.

#10 Οι περικοπές θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ήταν 417 τοις εκατό υψηλότερες το Νοέμβριο από ό,τι τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο.

#11 Μια πρόσφατη έρευνα της Wall Street Journal διαπίστωσε πως περίπου τα δύο τρίτα όλων των Αμερικανών αναμένουν ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο έτος.

#12 Μια έρευνα του Bloomberg που κυκλοφόρησε πρόσφατα ανακάλυψε πως το 70 τοις εκατό των οικονομολόγων των ΗΠΑ πιστεύουν ότι έρχεται ύφεση το 2023.

#13 Ο πληθωρισμός συνεχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Σε αυτό το σημείο, ένα κεφάλι μαρουλιού κοστίζει τώρα 11 δολάρια σε ένα παντοπωλείο στην Καλιφόρνια.

#14 Συνολικά, οι τιμές των λαχανικών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πάνω από 80 τοις εκατό υψηλότερες από ό,τι ήταν την ίδια εποχή πέρυσι.

#15 Χάρη στο ταχέως αυξανόμενο κόστος ζωής, το 63 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ ζει τώρα από μισθό σε μισθό.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός, η Federal Reserve αυξάνει δραματικά τα επιτόκια.

Αυτές οι αυξήσεις των επιτοκίων είναι αυτές που προκάλεσαν την κατάρρευση της αγοράς κατοικίας, αλλά οι αξιωματούχοι της Fed επιμένουν πως είναι απαραίτητος ένας τέτοιος βραχυπρόθεσμος πόνος για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός.

Όμως, εν τω μεταξύ, οι πολιτικοί μας στην Ουάσιγκτον είναι απασχολημένοι με τη δημιουργία μεγαλύτερου πληθωρισμού δανειζόμενοι και ξοδεύοντας χρήματα με ρυθμό που είναι απολύτως άνευ προηγουμένου σε ολόκληρη την ιστορία μας.

Αυτή την εβδομάδα, ένα αποτρόπαιο νομοσχέδιο δαπανών 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κυκλοφόρησε στο Κογκρέσο, αλλά ούτε ένα μέλος του Κογκρέσου δεν το έχει διαβάσει.

Το νομοσχέδιο είναι 4.155 σελίδων και ο Αμερικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ μόλις πραγματοποίησε μια ενημέρωση Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας το έβγαλε με ένα τρόλεϊ…

Μετά το διογκωμένο νομοσχέδιο δαπανών των 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων Omnibus που προωθήθηκε στη Γερουσία με ψήφους 70-25, ο γερουσιαστής του GOP Rand Paul πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας οδήγησε την «αποστροφή» σε ένα τρόλεϊ και ζήτησε να μάθει πώς θα μπορούσε κάποιος να το διαβάσει πριν το τέλος της εβδομάδας.

Ο Πωλ, μαζί με τους μόνους άλλους διαφωνούντες Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας Μάικ Μπράουν, Ρον Τζόνσον, Μάικ Λι και Ρικ Σκοτ ​​τόνισαν πόσο γελοία ήταν η γρήγορη παρακολούθηση του νομοσχεδίου.

Δυστυχώς, αυτός ο παράλογος λογαριασμός δαπανών έχει ευρεία υποστήριξη και στις δύο πλευρές του διαδρόμου, και αυτό δείχνει πόσο διαλυμένη έχει γίνει η Ουάσιγκτον.

Το σύστημα διακυβέρνησής μας έχει αποτύχει πολλές φορές και οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα για μερικά από τα πιο γελοία πράγματα που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Τα ακόλουθα παραδείγματα που αποσύρθηκαν από το λογαριασμό δαπανών για τα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια ανακαλύφθηκαν από το Heritage Foundation:

-1,2 εκατομμύρια δολάρια για τα «LGΒΤQΙA+ Ρride Centers»
-1,2 εκατομμύρια δολάρια για «υπηρεσίες για παραλήπτες DACA» (γνωστή και ως βοήθεια σε παράνομους αλλοδαπούς με κεφάλαια φορολογουμένων) στο Κοινοτικό Κολλέγιο του Σαν Ντιέγκο.
-477 χιλιάδες δολάρια για το Ινστιτούτο Equity στο RI για να κατηχήσει τους δασκάλους με «εικονικά εργαστήρια κατά του ρατσισμού».
-1 εκατομμύριο δολάρια για το Zora's House στο Οχάιο, έναν «χώρο συνεργασίας και κοινότητας» για «γυναίκες και έγχρωμους ανθρώπους με μεγάλη έκταση στο φύλο».
-3 εκατομμύρια δολάρια για το Αμερικανικό Μουσείο LGΒΤQ+ στη Νέα Υόρκη.
-3,6 εκατομμύρια δολάρια για ένα μονοπάτι της Μισέλ Ομπάμα στη Γεωργία.
-750.000 $ για την «LGΒΤ και μη συμβατή με το φύλο στέγαση» στο Albany της Νέας Υόρκης.
-856 χιλιάδες δολάρια για το «LGΒΤ Center» στη Νέα Υόρκη.

Και έχετε προσέξει πως οι πολιτικοί μας συχνά προτιμούν να ωθήσουν αυτούς τους λογαριασμούς λίγο πριν από μεγάλες γιορτές, όταν σχεδόν κανείς δε δίνει σημασία;

Όποιον κι αν στείλουμε στην Ουάσιγκτον, η ιστορία παραμένει η ίδια.

Όσο οι πολιτικοί μας δανείζονται και ξοδεύουν τρισεκατομμύρια δολάρια που δεν έχουμε, οι αξιωματούχοι της Fed δε θα μπορέσουν να κερδίσουν τον πόλεμο ενάντια στον πληθωρισμό.

Η Fed μπορεί να στείλει τα επιτόκια στην στρατόσφαιρα, αλλά ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να παραμένει υψηλός επειδή οι πολιτικοί μας επιμένουν να πλημμυρίζουν το έθνος με γιγάντια βουνά από μετρητά.

Θα έπρεπε όλοι να είμαστε βαθιά, βαθιά προσβεβλημένοι από αυτό που συμβαίνει, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί απλά δεν ξέρουν αρκετά για να νοιαστούν.

Όμως μόλις οι οικονομικές συνθήκες γίνουν ακόμη χειρότερες από ό,τι ήταν το 2008 και το 2009, η πλειοψηφία του πληθυσμού των ΗΠΑ θα θυμώσει εξαιρετικά.

Φυσικά τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά αν είχαμε πάρει καλύτερες αποφάσεις κατά τα χρόνια που προηγήθηκαν αυτής της κρίσης.

Δυστυχώς, έχει τελειώσει ο χρόνος για να αλλάξουμε πορεία και αυτό σημαίνει πως έρχεται τεράστιος πόνος για όλους μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail