Ο Ζελένσκι παραδέχεται ότι... ωθείται να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI ότι ωθείται να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.

«Υπάρχουν αυτοί που με προτρέπουν να καθίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε. «Αλλά δεν βλέπω κάτι να συζητήσουμε».

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δε νομίζω πως μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα», είπε ο Ουκρανός ηγέτης.

Ο Μακρόν είπε σε πολλές περιπτώσεις ότι διατηρούσε κανάλια επικοινωνίας για διάλογο με τον Πούτιν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι αναγκάστηκε να υποχωρήσει στον προηγούμενο ισχυρισμό του σχετικά με την αδυναμία συνομιλιών με την κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν «λόγω των ήπιων ωθήσεων της κυβέρνησης Μπάιντεν», έγραψε η εφημερίδα Politico τον περασμένο μήνα επικαλούμενη δικές του πηγές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ζελένσκι δεν έκανε καμία αναφορά στην αδυναμία συνομιλιών με τον Πούτιν όταν απαρίθμησε τις πέντε προϋποθέσεις για συνομιλίες με τη Μόσχα νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail