Η αστυνομία της Πρίστινα απαγορεύει στον Πατριάρχη Πορφύριο την είσοδο του στο Κοσσυφοπέδιο

Φωτογραφία: Tanjug
Freepen.gr - Η αστυνομία της Πρίστινα απαγόρευσε στον Πατριάρχη Πορφύριο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας την είσοδο στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια το απόγευμα της Δευτέρας.

Παρά την επιστολή της Κυριακής από την Πρίστινα που έλεγε ότι δεν του επετράπη να επισκεφθεί την επαρχία, ο πατριάρχης κατευθύνθηκε προς τη διοικητική διάβαση Merdare αλλά δεν μπόρεσε να περάσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με έγγραφο της γενικής διεύθυνσης της αστυνομίας της Πρίστινα, το οποίο είδε το πρακτορείο Tanjug, ο πατριάρχης - που αναφέρεται με το κοσμικό του όνομα Πρβόσλαβ Πέριτς - δεν του απαγορεύτηκε η είσοδος στο Merdare στις 2.25 μ.μ. σύμφωνα με τον λεγόμενο νόμο για τους αλλοδαπούς και απόφαση του κυβέρνηση της Πρίστινα.

Αφού πέρασε λίγα λεπτά στην πλευρά της διάβασης που ελέγχεται από την αστυνομία της Πρίστινα, το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πατριάρχη γύρισε και κατευθύνθηκε πίσω προς την Κουρσουμλίγια, ανέφερε η ειδησεογραφική πύλη του Kosovo Online.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail