Η Δύση αναμένει, αλλά δεν πιέζει για συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Freepen.gr - Η πρόσφατη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι υπάρχουν δύο προσεγγίσεις στη σύγκρουση στην Ουκρανία: η Δύση αναμένει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αλλά δε βιάζεται να τις ξεκινήσουν, ανέφερε η Kommersant.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλοι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας εκφράζουν την ετοιμότητά τους να στηρίξουν το Κίεβο «για όσο χρόνο χρειαστεί». Κάποιοι άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, πιστεύουν πως πρέπει να είναι κανείς έτοιμος για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ανά πάσα στιγμή, και όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν, τόσο το καλύτερο.

Ο Γάλλος πρόεδρος πιστεύει ότι δε χρειάζεται να διατηρήσει επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν θεωρεί πως πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν ορισμένες προϋποθέσεις για αυτό.

Η διαφορά σε αυτές τις απόψεις έγκειται στις παρατηρήσεις του Μακρόν για το τίμημα που πληρώνουν οι σύμμαχοι λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Μακρόν, το τίμημα που πληρώνουν οι σύμμαχοι διαφέρει από τον ένα σύμμαχο στον άλλο.

Ο μόνος τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία βρίσκεται μέσω διαπραγματεύσεων. Εναπόκειται στους Ουκρανούς να πάρουν την απόφαση, πρόσθεσε.

"Ο μόνος τρόπος για να βρεθεί λύση είναι μέσω διαπραγματεύσεων. Δε βλέπω στρατιωτική επιλογή", είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να μην ασκήσει πίεση στο Κίεβο όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα. Είναι η εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες και μήνες καθώς και η επιλογή του ουκρανικού λαού που θα καθορίσει την στιγμή για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι διατηρεί άμεσες επαφές με τον Πούτιν.

«Διατηρώ πάντα τακτικές συζητήσεις και άμεση επαφή με τον Πρόεδρο Πούτιν, γιατί πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να ξαναρχίσουμε την αλληλεπίδραση είναι να διατηρήσουμε αυτό το άμεσο κανάλι», είπε ο Μακρόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail