Η Ρωσία έκανε μεγάλο στρατηγικό λάθος όταν ξεκινούσε η ειδική επιχείρηση

Freepen.gr - Οι ρωσικές αρχές έκαναν μεγάλο λάθος όταν θεώρησαν τους Ουκρανούς συνετούς και τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky — ικανό να διαπραγματευτεί, πιστεύει ο στρατιωτικός ειδικός Yuri Knutov.

Η Ρωσία έκανε ένα στρατηγικό λάθος στο στάδιο που σχεδιαζόταν η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, πιστεύει ο Γιούρι Κνούτοφ, διευθυντής του Μουσείου Δυνάμεων Αεράμυνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί κανείς να κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και της έναρξης του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όταν η Σοβιετική Ένωση προσπάθησε να αποφύγει μεγάλο αριθμό απωλειών μεταξύ Γερμανών στρατιωτών και προσπάθησε να τους κερδίσει με το μέρος της.

"Μας πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε πως οι Γερμανοί στρατιώτες, που ήρθαν σε εμάς ως εργάτες και αγρότες, δεν ήταν οι εργάτες και οι αγρότες που νομίζαμε ότι ήταν. Ήρθαν σε εμάς για να σκοτώσουν και να λεηλατήσουν", είπε ο Γιούρι Κνούτοφ στο Ukraina.ru.

Η Ρωσία υπέθεσε επίσης ότι μια συνθήκη ειρήνης με τον Ουκρανό πρόεδρο θα ήταν δυνατή. Αυτό ήταν ένα άλλο σοβαρό λάθος, είπε ο ειδικός. Η διοίκηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων απέσυρε τα στρατεύματα από το Κίεβο, αλλά το καθεστώς Ζελένσκι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση για να προετοιμάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για επίθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail