Η Πολωνία προσφεύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την απαίτηση αποζημιώσεων 1,3 τρισ δολαρίων κατά της Γερμανίας

Freepen.gr - Η Πολωνία φέρνει τώρα σε διεθνές επίπεδο την αξίωση αποζημίωσης κατά της Γερμανίας για τις ζημιές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Βαρσοβία είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι θα φέρει την απαίτησή της για αποζημιώσεις ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στους διεθνείς φορείς, εάν η Γερμανία δε συμμορφωθεί και δεν πληρώσει. Τώρα, η χώρα προχωρά μπροστά με την απειλή της.

Ο Πολωνός Υφυπουργός Εξωτερικών Arkadiusz Mularczyk ανακοίνωσε πως έχει απευθύνει έκκληση στον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για βοήθεια με την αξίωση αποζημιώσεων της Πολωνίας για ζημιές που υπέστη από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.  

Ο Mularczyk ανάρτησε στο Twitter ότι υπέβαλε επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών της Ισλανδίας, η οποία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, «για την καθιέρωση συνεργασίας και υποστήριξης» για το θέμα.

Η Πολωνία έχει υποβάλει λεπτομερή εκτίμηση των ζημιών που υπέστη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως αποτέλεσμα της εισβολής και της κατοχής της Γερμανίας. Η έκθεση εκτιμά ότι οι ζημίες που σημειώθηκαν ανέρχονται σε 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια . Τον Οκτώβριο, η Πολωνία υπέβαλε επίσημη διπλωματική νότα στη Γερμανία καλώντας τους Γερμανούς να ξεκινήσουν συνομιλίες για αποζημίωση.

Σύμφωνα με τον Mularczyk, η Γερμανία έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να εμπλακεί σε συζήτηση για αποζημιώσεις. Ο ίδιος ο Mularczyk επισκέφθηκε τη Γερμανία τον Δεκέμβριο για να προσπαθήσει να σημειώσει πρόοδο στο θέμα. Ωστόσο, δεν υπήρξε απάντηση στη διπλωματική νότα που υπέβαλε η Πολωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail