Η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και το λαό της – Πούτιν

Freepen.gr - Οι ενέργειες της Ρωσίας σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία στοχεύουν στην υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού της, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είμαι πεπεισμένος πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολιτών μας, του λαού μας. Απλώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», δήλωσε ο Πούτιν στο κανάλι Rossyia 1 την Κυριακή.

Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι η Μόσχα προσπάθησε να βρει διπλωματική λύση στην κρίση στην Ουκρανία από το 2014, αλλά πως το Κίεβο, υπό την καθοδήγηση της Δύσης, δεν έδειξε καμία διάθεση να διαπραγματευτεί.

«Η πολιτική των γεωπολιτικών μας αντιπάλων βρίσκεται στον πυρήνα όλων, με στόχο να χωρίσει τη Ρωσία – την ιστορική Ρωσία. "Διαίρει και βασίλευε" – αυτό προσπαθούσαν πάντα να κάνουν, και προσπαθούν να το κάνουν τώρα», είπε ο Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα έχει διαφορετική προτεραιότητα, καθώς στόχος της είναι «να ενώσει το ρωσικό λαό», τόνισε ο Πούτιν. Η Ρωσία παραμένει πρόθυμη να συζητήσει «αποδεκτές λύσεις» με όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε ο πρόεδρος. «Δεν είμαστε εμείς που απορρίπτουμε τις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτοί», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν ρωτήθηκε επίσης για την προγραμματισμένη παράδοση από την Ουάσιγκτον μιας συστοιχίας αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία. «Φυσικά, θα τους εξαφανίσουμε, 100%», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail