Η εποχή της μονοπολικότητας των ΗΠΑ έχει τελειώσει — Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Η εποχή του μονοπολικού κόσμου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπαγόρευαν όρους σε άλλες χώρες και μάλιστα «έσπαγαν» τα πολιτικά τους συστήματα, πλησιάζει στο τέλος της, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Γκαλουζίν σε συνέντευξή του στο TASS.

"Η γεωπολιτική πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε σήμερα έχει σοβαρό αντίκτυπο σε ολόκληρο το σύστημα των παγκόσμιων και περιφερειακών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών ολοκλήρωσης. Η εποχή ενός μονοπολικού κόσμου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκοί δορυφόροί τους χρησιμοποίησαν τακτικές εκφοβισμού τις οποίες τελειοποίησαν με την πάροδο των ετών, να υπαγορεύουν συνθήκες σε άλλες χώρες και να καθορίζουν την πορεία ανάπτυξής τους σύμφωνα με τα ιδιοτελή συμφέροντά τους και ακόμη και να σπάζουν τα κρατικά τους συστήματα πλησιάζει στο τέλος», είπε ο Galuzin.

Είναι βέβαιος πως σε όλο τον κόσμο σημειώνονται τεκτονικές μετατοπίσεις προς την πολυπολικότητα και την αμοιβαία επωφελή συνεργασία που βασίζεται στις αρχές της ισότητας, του σεβασμού των συμφερόντων και της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία αποδείχθηκε επώδυνη, κυρίως λόγω της αντίστασης της Ουάσιγκτον.

«Μονομερή παράνομα περιοριστικά μέτρα, άνευ προηγουμένου στην κλίμακα τους, που εισάγονται αδιακρίτως, μερικές φορές εις βάρος των δικών της εταίρων, έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής της πολιτικής (της Ουάσιγκτον)», είπε ο Γκαλουζίν. 

«Σε απάντηση στην πίεση που ασκείται σε εμάς και τους συμμάχους μας υπό αυτές τις συνθήκες, εργαζόμαστε για την ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο της περιφερειακής ολοκλήρωσης. Η Ρωσία παραμένει έντιμος και αξιόπιστος σύμμαχος τόσο σε πολιτικό, εμπορικό και οικονομικό επίπεδο. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης που παραμένουν μεταξύ των χωρών της ΚΑΚ, του CSTO και της ΕΑΕΕ συμβάλλουν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων και στην επίτευξη νέων στόχων» υπογραμμίζει ο Ρώσος υφΥΠΕΞ.

«Σήμερα, η εστίαση είναι στη διασφάλιση της σταθερής λειτουργίας των οικονομιών μας και στη διαμόρφωση χρηματοπιστωτικών μηχανισμών που είναι ανθεκτικοί σε εξωτερικούς παράγοντες», κατέληξε ο Galuzin.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail