Οι Ρώσοι είναι «σαν κατσαρίδες», λέει γεννημένη στην Ουκρανία «ειδική» στη γαλλική τηλεόραση

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στη γαλλική τηλεόραση, η ουκρανικής καταγωγής αναλύτρια Alla Poedie συνέκρινε τους Ρώσους πολίτες με παράσιτα και προέτρεψε τη Γαλλία να καταπολεμήσει αυτούς και τον πολιτισμό τους.

Η Poedie, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως ειδικό στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έκανε τους αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς στο ειδησεογραφικό κανάλι LCI την Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής αφιερωμένη στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε πως η Ρωσία θα θεωρηθεί υπεύθυνη [για την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία] με όλους τους πολίτες της σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι μερικές φορές προκαλούν πολύ κακό», είπε.

Η εμπειρογνώμονας επέμεινε πως ήταν «ντροπή» που το Ρωσικό Ορθόδοξο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο παρέμεινε ανοιχτό στο κέντρο του Παρισιού. Το συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, ήταν «γεμάτο με [Ρώσους] κατασκόπους», είπε, χωρίς να παρέχει καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό της.

"Και τους δεχόμαστε. Δεν τους διώχνουμε έξω. Γιατί; Αυτό το συγκρότημα πρέπει να κλείσει και να καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης", είπε η Poedie.

Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη μια έρευνα για το πώς επιτράπηκε ακόμη και η κατασκευή του ρωσικού πολιτιστικού κέντρου στη γαλλική πρωτεύουσα.Το συγκρότημα άνοιξε το 2016 υπό τον τότε Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τον δήμαρχο του Παρισιού και τον υπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας να παρευρίσκονται στην τελετή.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής ρώτησε επίσης την εμπειρογνώμονα εάν πιστεύει ότι αυτοί οι Ρώσοι άνδρες που είχαν εγκαταλείψει τη χώρα κατά τη διάρκεια της μερικής κινητοποίησης μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, θα έπρεπε επίσης να διωχθούν και να τεθούν πίσω από τα κάγκελα.

"Αυτοί είναι κατσαρίδες. Αυτό είναι όλο. Φεύγουν από τη χώρα σαν κατσαρίδες γιατί δε θέλουν να πολεμήσουν από μέσα και να καθαιρέσουν το σημερινό καθεστώς", απάντησε ο Poedie.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Poedie γεννήθηκε στο Κίεβο αλλά μετανάστευσε στη Γαλλία αφού παντρεύτηκε έναν Γάλλο. Έκανε συχνές εμφανίσεις στη γαλλική τηλεόραση κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, κρατώντας μια σκληρή αντι-ρωσική στάση. Ήταν επικεφαλής της γαλλο-ουκρανικής επιχειρηματικής λέσχης και τώρα φέρεται να βγάζει χρήματα δεχόμενη και συνοδεύοντας VIP τουρίστες στη Γαλλία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail