Ο φόβος της… «χύτρας»!

kboyd / pixabay
Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με την χύτρα λίγο πριν εκραγεί… Δεν ξέρω πόσο καθησυχαστικές είναι αυτές οι δημοσκοπήσεις (;) περί «καταλληλότητας» που ανακοινώνουν τα κανάλια ή άλλο τόσο καθησυχαστική η «μούγκα» των κατά τ’ άλλα «έγκυρων» δημοσιογράφων που μπροστά στο αίσχος των παρακολουθήσεων σφυρίζουν αδιάφορα συμβάλλοντας στην εκπόρνευση της ελληνικής δημοκρατίας των Λιγνάδηδων, των Πάτσηδων, των Καϊλήδων και των υπουργών … 5046c.  

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ

Οι τελευταίοι μάλιστα περιφέρονται ως παιγνιδιάρες αρκουδίτσες που ο αρκουδιάρης τους παίζει ντέφι κι αυτές με τον χαλκά στη μύτη ταπεινωμένες και γελοιοποιημένες κάνουν νάζια για να εισπράξει το αφεντικό τους το αντίτιμο της υποταγής και της γελοιοποίησής τους.

Τείνουμε ως κοινωνία να αυτό-γελοιοποιούμαστε και για διάφορα στερεότυπα που ως «ψιττακοί» αναπαράγαμε ως τώρα όπως αυτό το «πέσαμε από τα σύννεφα» κάθε φορά που πιάνουν στα πράσα (οι Βέλγοι εννοείται) την κάθε νεαρά επίδοξη κομμουνιστικόπληκτη ευρωβουλευτή που τα παίρνει από παντού ή το άλλο ανόητο στερεότυπο «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», εκείνη τη δικαιοσύνη που έχει μεγάλα συρτάρια για να χωρούν οι «αρχειοθετήσεις» των σκανδάλων που ενώ τα αποδέχονται και ζητούν έμπρακτα συγγνώμη εκείνοι που τα διαπράττουν, εδώ είναι «σκευωρίες»!

Η βρόμα και δυσωδία έχει καλύψει τα πάντα. Και βεβαίως ως «ειδήμονες» πλέον την εξάγουμε, είτε με τη μορφή «κακόβουλων λογισμικών» είτε με τη μορφή ντελικάτων ευρωβουλευτών! Το ελληνικό κοινοβούλιο λειτουργεί για να επικυρώνει τις κομματικές γραμμές και οι βουλευτές να χειροκροτούν -και μάλιστα όρθιοι- ακόμα και τo μεγαλύτερo κοινοβουλευτικό ατόπημα του αρχηγού-Big Brother!

Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν την ελληνική κοινωνία περίπου ως την «ωραία κοιμωμένη», ας έχουν και κάποιες επιφυλάξεις. Προκαλείται βάναυσα το αίσθημά της και η αντίδραση όσο κι αν αργεί θα έρθει. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail