Βούτσιτς: Η Πρίστινα θέλει να διώξει για πάντα τη Σερβία και τους Σέρβους από το Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια

Φωτογραφία: TANJUG/RADE PRELIC
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε την Τρίτη ότι, ακόμη και αν ηρεμήσει η τρέχουσα κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια, κάτι νέο θα συνέβαινε σε 15 με 30 ημέρες, καθώς στόχος της Πρίστινα ήταν να διώξει για πάντα τη Σερβία και τους «ανυπάκουους Σέρβους» από το Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια, μεταδίδει το πρακτορείο Tanjug.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Σέρβοι ποινικοποιούνται, είπε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον Πατριάρχη Πορφύριο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

"Λαμβάνοντας υπόψη τη γεωπολιτική κατάσταση και την επιθυμία τους να μας συντρίψουν λόγω της κατάστασης με τη Ρωσία και την Ουκρανία, δεν πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία πως αυτό θα συνεχιστεί. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε γιατί μιλάμε με κάποιον που είναι πρόθυμος να μην ακούει επιχειρήματα».

Η Πρίστινα δεν πρέπει να συλλαμβάνει ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή δεν της αρέσουν, είπε.

Ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με διεθνείς εκπροσώπους.

"Προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να διασφαλίσουμε την ειρήνη και να καταλήξουμε σε μια συμβιβαστική λύση", είπε, προσθέτοντας ότι οι απειλές του πρωθυπουργού της Πρίστινα Άλμπιν Κούρτι ήταν "υστερικές".

Τόνισε πως μίλησε με Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια το βράδυ της Δευτέρας και πρόσθεσε ότι ήταν έτοιμος να πάει στη Ράσκα ή την Κουρσουμλίγια για περαιτέρω συζητήσεις μαζί τους για να διασφαλίσει πως θα περάσουν τα Χριστούγεννα στα σπίτια τους.

Ο Βούτσιτς σημείωσε ότι, εκτός από τις απειλές από την Πρίστινα, απειλεί και η Δύση, λέγοντας ότι «έχεις τελειώσει ο χρόνος - αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει, θα αφήσουμε τον Κούρτι να τα κάνει όλα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail