Μπρνάμπιτς: Νέα πρόκληση η δημόσια λίστα συλλήψεων της Πρίστινα για Σέρβους!

Freepen.gr - Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι οι λίστες συλλήψεων για Σέρβους της Πρίστινα δεν ήταν απολύτως τίποτα νέο για το Βελιγράδι και σημείωσε πως η μόνη διαφορά ήταν ότι η Πρίστινα είχε πλέον δημοσιοποιήσει μια τέτοια λίστα, έξι μήνες αφότου αρνήθηκε επίσημα την ύπαρξή της, γράφει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

"Και πραγματικά, μετά από αυτό, κανείς στη διεθνή κοινότητα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τα στραβά μάτια σε ένα γεγονός ότι ακόμη και η Πρίστινα δεν κρύβεται πλέον - πως έχει μια λίστα με ανεπιθύμητους Σέρβους", είπε η Μπρνάμπιτς.

"Η λίστα περιλαμβάνει ονόματα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πολιτική. Η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα του αδελφού και του μεγαλύτερου γιου του προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας. Αυτό είναι μια νέα πρόκληση, μια νέα αποσταθεροποίηση της περιοχής και μια νέα προσπάθεια της δημιουργίας χάους, το οποίο κάνει συνεχώς ο (πρωθυπουργός της Πρίστινα Αλμπίν) Κούρτι με στόχο να προκαλέσει σύγκρουση», δήλωσε η Μπρνάμπιτς σε γραπτή δήλωση στον Τύπο.

Καταδίκασε έντονα την επίθεση στην οικογένεια του προέδρου Aleksandar Vucic και κάλεσε για άλλη μια φορά όλους τους αρμόδιους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας να μην κάνουν τα στραβά μάτια στον τρόμο κατά των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια.

"Οι ανοιχτές απειλές, ο δημόσιος εκφοβισμός και η πολιτική δίωξη είναι η πραγματικότητα για όλους τους μη Αλβανούς πολίτες στην επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια. Υπενθυμίζουμε πως αυτό λαμβάνει χώρα στον 21ο αιώνα, στην καρδιά της Ευρώπης και υπό την αιγίδα της UNMIK, της EULEX και της KFOR, και είναι καιρός να σηκωθούν όλοι όρθιοι για να τους προστατέψουν», είπε επίσης η Μπρνάμπιτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail