Σκανδαλίζει τους Γερμανούς η Ανναλένα Μπέρμποκ: Τους ζητά θυσίες, αλλά ξοδεύει 7.500 ευρώ το μήνα για την στυλίστριά της!

facebook.com/AuswaertigesAmt
Freepen.gr - Το Κόμμα των Πρασίνων ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χρήματα των φορολογουμένων για να κάνει τους πολιτικούς του να φαίνονται ωραίοι

Η Γερμανίδα Ομοσπονδιακή Υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, του Κόμματος των Πρασίνων, απασχολεί έναν προσωπικό στυλίστα που κοστίζει στους φορολογούμενους 7.500 ευρώ κάθε μήνα - ένα τεράστιο ποσό χρημάτων που πρέπει να ξοδέψει όταν η Γερμανία αντιμετωπίζει ενεργειακή και πληθωριστική κρίση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild, η makeup artist Claude Frommen εργάζεται για την πολιτικό εδώ και τέσσερα χρόνια.

"Η κ. Frommen φροντίζει για το μακιγιάζ και το χτένισμα του υπουργού Εξωτερικών Baerbock κατά τη διάρκεια φωτογραφιών και τηλεοπτικών ραντεβού», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η στυλίστρια ταξιδεύει και με την Baerbock στο εξωτερικό.

Η Baerbock δεν είναι ο μόνος της πελάτης. Η Frommen είναι μια διάσημη makeup artist από το Βερολίνο, της οποίας οι πελάτες περιλαμβάνουν στελέχη από την πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης και τις επιχειρήσεις. Στον ιστότοπό της, η Frommen αναφέρει το Πράσινο Κόμμα στους πελάτες της, εκτός από κινηματογραφικές παραγωγές και φωτογραφικά στούντιο.

«Τα χρόνια ταξιδιών σε όλο τον κόσμο έχουν διαμορφώσει τον τρόπο που σκέφτομαι και αισθάνομαι», γράφει η ιστοσελίδα της.

Προηγουμένως, ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ, επίσης εξέχον μέλος του Κόμματος των Πρασίνων, είχε επικριθεί ότι ήταν ματαιόδοξος όταν το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας δημοσίευσε μια αγγελία που προσέφερε 100.000 ευρώ ετησίως για να προσλάβει έναν ιδιωτικό φωτογράφο για τον Χάμπεκ.

Να θυμίσουμε ότι η Γερμανίδα ΥΠΕΞ σε πρόσφατες σχετικά δηλώσεις της είχε επιμείνει στην στήριξη της Ουκρανίας σημειώνοντας πως δεν την ενδιαφέρει εάν αυτό έχει επίδραση στους ψηφοφόρους της και τις θυσίες που τους ζητά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail