Η Δύση σχεδίαζε πόλεμο κατά της Ρωσίας σε περίπτωση επιτυχίας του πραξικοπήματος του 2020 στη Λευκορωσία — Λουκασένκο

Freepen.gr - Το Μινσκ έχει πληροφορίες ότι η Δύση σχεδίαζε να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση κατά της Ρωσίας σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης μιας απόπειρας πραξικοπήματος στη Λευκορωσία το 2020, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

"Εσείς [η Δύση] προετοιμαζόσασταν γι' αυτό. Το ξέρουμε σίγουρα", είπε ο Λουκασένκο μιλώντας σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Έχω ήδη πει [στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ] Πούτιν πως σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες, τα γεγονότα ιδίως για το πώς - στην επιτυχή έκβαση της εξέγερσης του 2020 στη Λευκορωσία - σχεδίαζαν να καταλάβουν την εξουσία στη χώρα μας και να πλησιάσουν τα σύνορα στην περιοχή του Σμολένσκ και να εξαπολύσουν πόλεμο κατά της Ρωσίας και του Ντονμπάς. Ο πόλεμος θα είχε ξεκινήσει το 2021-2022», τόνισε ο Λουκασένκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail