Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2 δισ δολαρίων ΗΠΑ προς το Κίεβο που συμπεριλαμβάνει συστήματα Patriot

Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση του Κιέβου αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot, δήλωσε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

"Αύριο, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει ένα σημαντικό νέο πακέτο βοήθειας ασφαλείας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία. Θα περιέχει μια πολύ σημαντική νέα ικανότητα - μια συστοιχία πυραύλων Patriot", δήλωσε ο αξιωματούχος σε μια ενημέρωση αφιερωμένη στην επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι στις ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συστοιχία πυραύλων Patriot «θα είναι ένα κρίσιμο πλεονέκτημα» ενάντια στα ρωσικά χτυπήματα στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας. Τα ουκρανικά στρατεύματα θα εκπαιδευτούν να χρησιμοποιούν αυτά τα συστήματα σε τρίτη χώρα, κάτι που «θα πάρει κάποιο χρόνο».

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα σε άλλες μορφές υποστήριξης αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των NASAMS, Hawks, Stingers και εξοπλισμού αντι-UAV», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το CNN ανέφερε νωρίτερα πως η Ουάσιγκτον οριστικοποιεί τα σχέδια για την αποστολή αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία. Η Μόσχα, ωστόσο, προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην παρέχει τέτοια όπλα στο Κίεβο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα συστήματα Patriot θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, εάν η Ουάσιγκτον τα προμηθεύσει στο Κίεβο.

Το ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω έχει δύο σκέλη. Το πρώτο είναι αν μία συστοιχία θεωρείται επαρκής και το δεύτερο είναι πως μέχρι να εκπαιδευτούν τα ουκρανικά πληρώματα που θα τη χειριστούν, η Μόσχα έχει το χρόνο να καταστρέψει αν όχι όλο, μεγάλο μέρος από το υπόλοιπο 50% της κρίσιμης υποδομής που έχει απομείνει όρθια ως σήμερα στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail