Όταν οι «16άρηδες» και οι «φαντομάδες» κατασκεύασαν προηγμένο εξομοιωτή

Θα σας περιγράψω  σήμερα πως από ελληνικά χέρια  και με ελληνική τεχνογνωσία κατασκευάστηκε ένα προηγμένο σύστημα εξομοιωτή πτήσεως με πολλαπλούς ρόλους, απόλυτα χρήσιμο για τους πιλότους των μαχητικών μας αεροσκαφών. Το σύστημα αυτό έχει εγκατασταθεί στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα (εκεί όπου λειτουργεί η περίφημη Σχολή Top Gun), στην Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης και εγκαινιάζεται τη Δευτέρα από την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Για πρώτη φορά η Πολεμική Αεροπορία αποκτά τέτοιο εξομοιωτή που κατασκεύασαν αποκλειστικά Έλληνες χειριστές μαχητικών αεροσκαφών, «16άρηδες» (δηλαδή πιλότοι των F-16) και «Φαντομάδες» (δηλαδή πιλότοι των Phantoms).

Δεν θα είναι ένα απλός εξομοιωτής πτήσεως που προσγειώνει- απογειώνει και καθοδηγεί μαχητικά, αλλά, σύμφωνα με τους πιλότους μας, ένα ηλεκτρονικό σύστημα που μεταδίδει πληροφορίες για εναέρια μάχη, που θα μπορεί να εμφανίζεται στα ραντάρ ως ίχνος, που θα  εκπαιδεύει τους πιλότους σε αερομαχίες, αναχαιτίσεις και αναγνωρίσεις και το σημαντικότερο θα μπορεί να συνδέεται με όλες τις πολεμικές μοίρες ανά την Ελλάδα καθώς και με τα μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται εν πτήσει. 

Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει, είναι όπως μου λένε από την Πολεμική Αεροπορία, το προηγμένο αυτό σύστημα εξομοιωτή πτήσεως στοίχισε μόλις το 2% από την αξία άλλων συστημάτων που πωλούν στο εξωτερικό.

Από: Το Βήμα - Βηματοδότης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail