Οι παρατηρήσεις της Μέρκελ για τις Συμφωνίες του Μινσκ ήταν «μικροπρεπείς και αηδιαστικές» – Λουκασένκο

Freepen.gr - Οι πρόσφατες δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία ήταν «μικροπρεπείς και αηδιαστικές», δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24.

"Δεν το περίμενα αυτό. Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε πως δεν περίμενε μια τέτοια επίθεση ούτε από την Άνγκελα Μέρκελ. Ενήργησε με ασήμαντο και αηδιαστικό τρόπο, θέλει να είναι μοντέρνα", είπε ο Λουκασένκο.

Κατά τη σύναψη των Συμφωνιών του Μινσκ, οι προθέσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του Πέτρο Ποροσένκο (τότε Προέδρου της Ουκρανίας) ήταν σοβαρές, πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Νωρίτερα, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε συνέντευξή της στο γερμανικό έντυπο Die Zeit πως οι συμφωνίες του Μινσκ είχαν συναφθεί για να δώσουν στην Ουκρανία πολύτιμο χρόνο και μια ευκαιρία να γίνει ισχυρότερη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail