Το αεροσκάφος TF-X πέμπτης γενιάς της Τουρκίας εισέρχεται στην τελική γραμμή συναρμολόγησης ως...κουφάρι

Freepen.gr - Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) εισήλθε στο τελικό στάδιο της συναρμολόγησης του πρώτου πρωτότυπου του αυτοσχέδιου μαχητικού αεροσκάφους της, του TF-X.

Το πρώτο πρωτότυπο του stealth TF-X, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του τουρκικού σχεδίου μαχητικού αεροσκάφους Milli Muharip Ucak (MMU), βρίσκεται τώρα στη γραμμή συναρμολόγησης στην Άγκυρα, με το μεγαλύτερο μέρος της ατράκτου και των πτερυγίων συναρμολογημένα μαζί.

«Το πρώτο μας εθνικό μαχητικό αεροσκάφος μπήκε στην τελική γραμμή συναρμολόγησης!» δήλωσε την Τετάρτη ο Ισμαήλ Ντεμίρ, Επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB).

Όμως οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κοινοποίησε η SSB δείχνουν ότι από το αεροπλάνο εξακολουθούν να λείπουν οι δίδυμοι κινητήρες, τα πτερύγια της ουράς που προεξέχουν και οι οριζόντιοι σταθεροποιητές. Ενώ ο θόλος του πιλοτηρίου έχει τοποθετηθεί, το ίδιο το πιλοτήριο δεν είναι ακόμη εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά συστήματα και εκτινασσόμενο κάθισμα.

Επί της ουσίας δηλαδή βλέπουμε ένα κουφάρι. Είναι γνωστό ότι ο προγραμματισμός του συγκεκριμένου αεροσκάφους έχει πάει πολύ πίσω χρονικά λόγω των προβλημάτων στην προμήθεια των κινητήρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail