Το Κίεβο έμεινε χωρίς πυρομαχικά για τα γερμανικά Gepards μετά την απαγόρευση των προμηθειών από την Ελβετία στην Ουκρανία

Η Ελβετία απαγόρευσε στη Γερμανία να προμηθεύει πυρομαχικά για το αντιαεροπορικό άρμα Gepard, σύμφωνα με την "Die Zeit". Η Γερμανία είναι πρόθυμη να προμηθεύσει τα άρματα μάχης της στην Ουκρανία με πυρομαχικά, αλλά τα φυσίγγια κατασκευάζονται στην Ελβετία, η οποία αρνήθηκε να επιτρέψει στο Βερολίνο να προμηθεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με αυτά τα όπλα.

Το ελβετικό υπουργείο Οικονομίας δήλωσε πως η χώρα δεν μπορεί να συμφωνήσει με αίτημα για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού ελβετικής προέλευσης σε τρίτα μέρη που εμπλέκονται σε διεθνή ένοπλη σύγκρουση λόγω του νόμου περί ουδετερότητας.

Ως αποτέλεσμα της άρνησης της Ελβετίας, η παρτίδα των πυρομαχικών που υποσχέθηκε το Βερολίνο για τα Gepards δε θα φτάσει στην Ουκρανία και το Κίεβο θα πρέπει να ψάξει για οβίδες σε πολύ αδηφάγες αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις κάπου αλλού. Δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς τα πυρομαχικά 35x228mm για αυτόματα πυροβόλα όπλα Oerlikon GDF 35mm που είναι εγκατεστημένα στα άρματα μάχης Gepard φέρεται να παράγονται μόνο από την Ελβετία.

Το Gepard 1A2 έχει εμβέλεια βολής έως και 5 km, και υψόμετρο έως 4 km, το ραντάρ εντοπίζει στόχους σε εμβέλεια έως και 18 km.

Τα περισσότερα από τα άρματα μάχης Gepard που μεταφέρθηκαν από τους Γερμανούς στην Ουκρανία αναπτύχθηκαν στις πρώτες γραμμές στις νότιες περιοχές. Σύμφωνα με το καθεστώς του Κιέβου, φέρεται να χρησιμοποιούνται για την προστασία των θαλάσσιων διαδρόμων και των πλοίων που εμπλέκονται στη συμφωνία σιτηρών. Με τη σειρά του, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι τα γερμανικά αντιαεροπορικά πυροβόλα είναι πολύ χρήσιμα για την καταπολέμηση των ρωσικών UAV καμικάζι Geranium-2. Μέχρι στιγμής, ούτε ένα ρωσικό UAV δεν έχει στοχεύσει ουκρανική αυτοκινητοπομπή σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα. Ωστόσο, δεκάδες εγκαταστάσεις στρατιωτικής και ενεργειακής υποδομής στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών του νότιου Νικολάεφ και της Οδησσού, έχουν χτυπηθεί επιτυχώς από ρωσικά UAV και πυραύλους κρουζ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail