Οι ΗΠΑ αρνούνται να στείλουν προηγμένα drones στην Ουκρανία – WSJ

Drone MQ-1C Grey Eagle.  Jason Sweeney / Στρατός των ΗΠΑ μέσω AP
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέρριψε τα αιτήματα του Κιέβου να του παράσχει υπερσύγχρονα drones λόγω ανησυχιών ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους και ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα που μίλησαν στην εφημερίδα, οι ΗΠΑ δε θα στείλουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Grey Eagle MQ-1C στην Ουκρανία που ζητούσε εδώ και μήνες. Αυτό το είδος στρατιωτικής βοήθειας, είπαν, θα μπορούσε να «σημάνει στη Μόσχα ότι οι ΗΠΑ παρείχαν όπλα που θα μπορούσαν να στοχεύσουν θέσεις εντός της Ρωσίας».

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν επίσης πως η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα drones, ιδιαίτερα οι κάμερες, θα μπορούσε να πέσει σε λάθος χέρια, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-1C Grey Eagle μπορούν να πετάξουν σε ύψος έως και 7.600 μέτρα για περισσότερες από 27 ώρες και να μεταφέρουν έως και τέσσερις πυραύλους HELLFIRE. Έχουν επίσης βεληνεκές έως και 4.600 km μέσω δορυφορικών επικοινωνιών, κάτι που μπορεί ενδεχομένως να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail