Η Antonov εργάζεται για την ανακατασκευή του μεγαλύτερου φορτηγού αεροπλάνου στον κόσμο An-225 Mriya

Freepen.gr - Η Antonov εργάζεται για την ανακατασκευή του An-225 Mriya, του μεγαλύτερου αεροπλάνου φορτίου στον κόσμο που θεωρείται σύμβολο των αεροπορικών δυνατοτήτων της χώρας, καθώς υπέστη ζημιές από τους Ρώσους στις πρώτες ημέρες της εισβολής τους στην Ουκρανία.

Το έργο αποκατάστασης του αεροσκάφους αναμένεται να κοστίσει 500 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Gostomel, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, Κιέβου, την ημέρα της ρωσικής επίθεσης. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Antonov Airlines, ένας από τους κινητήρες αποσυναρμολογήθηκε τότε για επισκευή και το αεροπλάνο δεν μπόρεσε να απογειωθεί εκείνη την ημέρα.

Το Μάρτιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Antonov, Sergey Bychkov, αναγνώρισε την καταστροφή του An-225 ενώ ξεκίνησε μια εκστρατεία για την αναβίωση του αεροσκάφους. Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Bychkov ζήτησε συνεισφορές για την ανοικοδόμηση του An-225, λέγοντας πως ήθελε το αεροσκάφος να επιστρέψει ως "σύμβολο των υψηλότερων επιστημονικών και τεχνικών επιτευγμάτων στον κόσμο στη σύγχρονη βιομηχανία αεροσκαφών μεταφορών".

Μετά την εξέταση των υπολειμμάτων του An-225, οι ειδικοί υπολόγισαν πως θα χρειαστούν 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση του γιγαντιαίου αεροσκάφους.

Η Αντόνοφ ανέφερε σε tweet στο Twitter ότι ήταν πολύ νωρίς για να πούμε ένα συγκεκριμένο ποσό κεφαλαίων που απαιτούνται για την ανακατασκευή του αεροσκάφους. Το ακριβές ποσό θα ανακοινωθεί σε δεύτερο στάδιο. Η εταιρεία είπε ότι περίπου το 30% των διαφόρων εξαρτημάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail