Η Ρωσία προσβλέπει στην Κίνα: Ο αγωγός Power of Siberia θα έρθει σε ροή το Δεκέμβριο

geralt / pixabay
Freepen.gr - Το έργο Power of Siberia είναι ένα ενοποιημένο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου (GTS) που περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός αγωγού μήκους 4.000 km για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα κέντρα παραγωγής φυσικού αερίου του Ιρκούτσκ στην παραγωγική Ανατολική Ρωσία στην Άπω Ανατολή και την Κίνα. Η Gazprom ανακοίνωσε πως το κοίτασμα φυσικού αερίου Kovykta, το μεγαλύτερο στην περιοχή, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Δεκέμβριο.

Ο αγωγός Power of Siberia είναι ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες της Μόσχας να αναδρομολογήσει τις ροές ενέργειας της από τη Δύση, όπου οι κυβερνήσεις έχουν επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη του επιθετικού πολέμου του Προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, αναφέρει το pipeline-journal.net.

Ο αγωγός θα διέρχεται από πέντε περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Ιρκούτσκ, της Δημοκρατίας της Σάχα (Περιοχή Γιακουτίας), της Περιφέρειας Αμούρ, της Εβραϊκής Αυτόνομης Περιφέρειας και της Επικράτειας Χαμπαρόφσκ.

Το σύστημα θα περιλαμβάνει δύο γραμμές φυσικού αερίου – τη γραμμή φυσικού αερίου Yakutia – Khabarovsk – Vladivostok μήκους 3.200 km και τον αγωγό μήκους 800 km που συνδέει το κοίτασμα φυσικού αερίου Kovyktinskoye στην περιοχή Irkutsk με το κέντρο παραγωγής φυσικού αερίου στη Yakutia.

Το GTS, που αποτελείται από αγωγό διαμέτρου 1,4 m και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε πίεση εργασίας 100 Atmospheres Absolute (Ata), θα μπορεί να μεταφέρει έως και 61 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως.

Η Gazprom υπέγραψε σύμβαση 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την China National Petroleum (CNPC) το Μάιο του 2014 για την προμήθεια 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως για τα επόμενα 30 χρόνια. Περίπου 55 δισ. δολάρια της συνολικής αξίας της σύμβασης θα επενδυθούν στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων παραγωγής και μεταφοράς.

Η Gazprom εξήγαγε 4,1 Bcm φυσικού αερίου στην Κίνα το 2020, αυξάνοντας σε περίπου 11 Bcm το 2021 και αναμένεται να φτάσει τα 22 Bcm το 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail