«Η Ουκρανία θα βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι σε λίγες εβδομάδες»

Freepen.gr - Ο στρατηγιστής του υπουργείου Άμυνας της Αυστρίας, συνταγματάρχης Μάρκους Ράισνερ, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα αποκοπεί πλήρως από την ηλεκτρική ενέργεια σε λίγες εβδομάδες, εάν η Δύση σταματήσει να βοηθά το Κίεβο.

«Εάν δεν αναπτυχθεί ισχυρό σύστημα αεράμυνας εδώ, η Ουκρανία θα βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι σε λίγες εβδομάδες», δήλωσε ο Markus Reisner σε συνέντευξή του στο ZDF.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, το Κίεβο ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις σε υποδομές αφού οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν το ένα τρίτο των συστημάτων αεράμυνας της Ουκρανίας.

Η Δύση υποτίμησε επίσης τις δυνατότητες της Μόσχας, πιστεύει ο Ράισνερ. Η Ουκρανία είναι μια μεγάλη χώρα που έχει πολλαπλές εγκαταστάσεις υποδομής σε διαφορετικές περιοχές και είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει κάτι γι' αυτό, είπε.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, αφού η Ρωσία εξαπέλυσε σειρά πυραυλικών επιδρομών με στόχο αντικείμενα ενεργειακής υποδομής. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας, ολικές ή μερικές διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Dnepropetrovsk, Poltava, Mykolaiv, Odesa, Rivne, Khmelnitsky, Kirovohrad, Chernihiv, Sumy, Kharkiv, Lviv, Kyiv και Cherkasy, καθώς και σε περιοχές της Kherson και Zaporizh που ελέγχονται από το Κίεβο.

Όλοι οι κάτοικοι της Ουκρανίας συμβουλεύτηκαν να εφοδιαστούν με τρόφιμα και νερό, καθώς και να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους για να είναι προετοιμασμένοι για άλλα περιστατικά διακοπών ρεύματος. Ο Ουκρανός βουλευτής Ντέιβιντ Αραχαμία δήλωσε πως η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει να χτυπά τις υποδομές της Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα, επομένως οι Ουκρανοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι γι' αυτές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail